Årets spradebasse: Justin Biebers bedste og værste øjeblikke i 2015

Årets spradebasse: Justin Biebers bedste og værste øjeblikke i 2015

Klicheerne står i kø, når man skal tale om Justin Bieber anno 2015.

’Højt at flyve, dybt at falde’. ’Alle har fortjent en chance til’. ‘Why do we fall?‘. ’Det er lettere at bede om tilgivelse end om lov’. Og sidst, men ikke mindst: ’Man har et standpunkt, til man tager et nyt’.

Det er ingen hemmelighed, at Soundvenue tidligere har haft det svært med Bieber, hans uendelige eskapader og selvfølgelig musikken, som indtil i år har været for tween-kalkuleret til at ramme rent på redaktionen. Men midtvejs i 2015 skete der noget: ’Where Are Ü Now’ kickstartede den proces, som fik popstjernen accepteret i en ældre demografi, og langsomt begyndte Bieber at finde vej til vores spalter. Det fortjente musikken. Det krævede lidt tilvænning, men nu føles det naturligt.

Det er dog ikke fordi, at Bieber er blevet en engel over night, og de seneste otte måneder har budt på et hav af episoder, der som en rutsjebane har fået os til at elske og elske at hade ham på skift. For han kan sgu godt være lidt af en spradebasse. Nogle gange.

Derfor har vi kåret og rangeret årets største op- og nedture i Justin Bieber-land anno 2015. Læs med her og på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Opture – nr. 7:  ‘Zoolander’-cameo

Hvis der er noget, der tænder mig af ved store stjerner, er det mangel på selvironi. Og lige her er Bieber virkelig et enigma. Nogle gange virker han helt hævet over resten af verden, andre gange udviser han oprigtig ydmyghed, humor og evne til at se sig selv udefra – mere af begge dele på resten af listen.

Nu er Biebers fulde rolle i den kommende ‘Zoolander’-film ikke afsløret (måske det ikke er mere end i traileren…), men det er en stærk lille metakommentar at sætte sig ind i et karikeret univers og retmæssigt melde »oh, fudge« i stedet for det ‘fuck’, som nok var blevet ytret i de fleste virkelige situationer. Det til trods når hans Blue Steel dog ikke Ben Stillers til sokkeholderne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Opture – nr. 6: Bieber bliver roastet og svarer igen

Biebers reinkarnation startede faktisk tilbage i marts. Her stillede han op til en såkaldt roast, hvor en blanding af kendisser og komikere smed fløjlshandskerne i brændeovnen og hængte alle Biebers skeletter til tørre i fuld offentlighed – selvfølgelig i humorens tegn.

»You’re the King Joffrey of pop«, proklamerede komikeren Jeff Ross med reference til ‘Game of Thrones’ øretæveindbydende barnekonge.

Til slut kom Bieber selv på banen. Først med jokes, der, om han havde skrevet dem selv eller ej, var skarpe til tider.

»And Martha, thanks for coming. I know that’s probably something you don’t do much of anymore«, sagde han til kendis-kogekonen Martha Stewart.

Til slut fulgte en undskyldning, et ønske om forbedring og en ny begyndelse, som her otte måneder senere klinger en del renere end dengang, hvor det var nemmest bare at være sur på Bieber og forblive sur.

»Someone close to me once said: It’s how you rise from a fall that truly defines you as a man. I’m excited for that challenge«, lød det blandt andet. Og selv om vi er tilbage til klicheerne i starten af artiklen, er det en udfordring, som han har taget seriøst.

Den fulde roast (i lidt dårlig kvalitet) kan ses HER.

Bieber2015

 

Opture – nr. 5: Bieber x ‘Hotline Bling’

Drakes ‘Hotline Bling’ har fyldt hele internettet siden videoen blev sluppet i slut-oktober, og det kræver sin mand at skære fedtet fra, når det kommer til covers, memes, jokes og gags.

Biebers cover tenderer dog til at være et af de allerbedste, der kombinerer gavflab-attituden med en veldoseret omgang flødefraseringer.

Drake og Bieber har kendt hinanden i mange år, og coveret havde da også premiere på OVO Sound Radio-programmet hos Beats 1.

Hør Biebers officielle ‘Hotline’-cover 46:45 inde i nedenstående radioudgave.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Opture – nr. 4: Fallon-besøg med ‘Sorry’ og drum-off

Bieber og Jimmy Fallon har også et kendisvenskab, der går flere år tilbage – jeg synes for eksempel, at denne her stadig er lidt sjov. »The champ is here!«

Det var i Fallons talkshow, at Bieber tilbage i oktober forklarede de salte VMA-tårer, men et par måneder senere vendte han tilbage i lidt mere festligt humør. Resultatet var en umådelig stærk live-udgave af ‘Sorry’ med The Roots som backingband, selv om oktober-besøget nu også bød på en klassisk drum-off med Questlove.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Opture – nr. 3: Årets bedste Bieber-interview

Cirka et minut inde i interviewet med den mexikanske dukke Diego virker det som om, Justin Bieber kigger på sin manager uden for billedet i en blanding af forundring og begejstring – ‘hvad fanden er det lige, der foregår her?’.

‘The Diego Show’ er et ‘for sjov’-talkshow, hvor dukken Diego altid drejer samtalen over på problemer med konen (har jeg læst mig til), og der er et eller andet helt fantastisk ved dukkens Bieber-interview. De kortlevede komplimenter, de falske klapsalver, de små reklamer, den kitschede klipning – Bieber bryder flere gange sammen af grin. Med god grund.

Det er ikke her, man lærer Bieber at kende, men du får hans bedste Robert De Niro-efterligning at se.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Opture – nr. 2: De tre singler

Jeg var ikke ovenud skudt i ‘Purpose’ – som helhed var tekstuniverset lidt (læs: meget) for helligt, overraskelserne for få og den generelle sangskrivning undervældende. Men det var nu ikke fordi, at der var rigtig meget, jeg ikke kunne lide. Jeg blev ikke irriteret på ham. Der var bare ikke nok, jeg var rigtig glad for. For lige at citere mig selv…: »Det er nyt for Bieber at være harmløs og ikke enerverende i de voksnes øjne«.

Albummet gemte dog på en lille håndfuld fantastiske sange, der før albummets udgivelse retmæssigt skubbede Bieber hen i en ny fase af karrieren. ‘Where Are Ü Now’ er godt nok oprindeligt en Jack Ü-single, men den sample-originale og EDM-light-konstruerede omgang r’n’b-pop fik også en plads på ‘Purpose’ – og hvilket fantastisk nummer. Hertil hovedpersonens egentligt solo-comeback, den herligt smittende og tropical house-snusende ‘What Do You Mean?’ og sidst men ikke mindst ‘Sorry’ – dette års mest underholdende undskyldning.

Det var disse sange, der retmæssigt legitimerede Biebers comeback, og balladen ‘Life Is Worth Living’ er også vokset på mig siden da. Mere af det og mindre ‘Children’ og ‘Purpose’ næste gang.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Opture – nr. 1: Carpool Karaoke

‘The Late Late Show’-vært James Corden har haft en lang række musikere med i bilen til Carpool Karaoke-segmentet, men hans to køreture med Bieber er virkelig i toppen af hierarkiet.

Den første (øverst) er et halvt år gammel, og i nummer to kan man se, hvordan Bieber bare slapper lidt mere af i selskabet med den elskværdige brite. Det er bare to venner, der har det sjovt. Virkelig sjovt. Mens de snakker om fondue, spiser pomfritter, synger gamle hits, lidt Alanis, lidt Kanye, og prøver hinandens tøj. Det er godmodig underholdning i sin pureste form og vidundermidlet, der (midlertidigt) fjerner alle ridserne i Bieber-lakken. Det er denne her side af popstjernen, vi gerne vil se mere af i fremtiden.

Mit yndlingselement er der, hvor Corden spiller på, at han er den kendte – en joke, der bliver kørt fuldt ud foran en bunke intetanende paparazzi-fotografer i karaoke-tur nummer to.

Læs om årets største Bieber-nedture på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nedture – nr. 3: Biebers mislykkede besøg i det spanske

Der gik et eller andet galt under Biebers promo-besøg i Spanien. Han havde fået det forkerte ben ud af sengen, og to episoder gik nettet rundt i en facon, der ikke gav det mest flatterende billede af popstjernen.

Det startede med et radiointerview, som umiddelbart så harmløst ud på overfladen, selv om de fleste voksne mænd nok ville blive en lille smule fornærmede over at blive spurgt om, hvorvidt de selv står bag deres tøjvalg. Det gik hverken værre eller bedre, end at Bieber efter meget kort tid forlod interviewet uden et ord og med et par forundrede radioværter siddende tilbage i studiet.

Efterfølgende gik turen forbi et talkshow, hvor Bieber under en akustisk udgave af ‘What Do You Mean?’ mildt sagt akavet afbrød publikum, som ikke klappede i takt.

»If you’re gonna clap, at least clap on the beat«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nedture – nr. 2: Hvorfor al det flæberi?

We get it. Bieber er ked af sin fortid, og at vende tilbage med et brag er selvfølgelig noget, der påvirker følelserne. Men lad være med at græde på scenen. Det er bare for meget, når store dele af hans udtalelser og tekster ligesom pensler følelserne rimelig godt ud.

Biebers tårer efter det stort opsatte VMA-comeback føltes på mig lidt falske. Som om det var kalkuleret. Ja, kald mig bare kynisk, men hvis det var et promoveringsstunt, var det et genialt et af slagsen. Medfølelsen skyllede ned over den rensede Bieber. Det var en fin optræden – tårerne ødelagde det lidt for mig.

Der var flere tårer, da han i november spillede en lanceringskoncert for ‘Purpose’. »Why am I crying so hard, got to get it together Justin«. Helt enig!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nedture – nr. 1: Bieber forlader fankoncert efter ét nummer

Du har sikkert set videoen af Justin Bieber, der forlader en koncert i Oslo efter at have spillet bare ét nummer. Det ser ikke så heldigt ud. Specielt ikke, når der er tale om en speciel fankoncert, hvor trolige beliebers har vundet personlige billetter.

Men der er selvfølgelig flere sider af sagen.

Der var blevet spildt vand på scenen, og med flere moves i vente var det selvfølgelig vigtigt, at Bieber ikke risikerede at glide og slå sig. Han kunne dog ikke få lov til at tørre vandet op i fred, da et par fans blev ved med at hive i trøjen, der agerede vaskeklud, og i vrede stormede han ud fra scenen med ordene: »Guys, nevermind. I’m done, I’m not doing the show«.

En flig af mig kan godt forstå ham, men det drejer sig om superfans, der ikke kan lade være med at skrige bare ved synet af ham. Det burde være forventet. Få en sikkerhedsvagt til at tørre vandet op. Eller modtag situationen lidt mere cool. Man skrider bare ikke fra koncerter, fordi ens fans opfører sig lidt utålmodigt i 15 sekunder. Specielt ikke, når der er tale om superfans, der har rejst til Oslo for at se idolet. Det her var lavpunktet for Bieber anno 2015.

Læs også: Musikårets 12 bedste tv-optrædener – og én, vi gerne vil have slettet fra hukommelsen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af