Disclosure ser tilbage på 2015: »Danmark er altid det bedste show på turnéen«

Disclosure ser tilbage på 2015: »Danmark er altid det bedste show på turnéen«

Disclosures pophouse ramte hitlisterne igen i år med udgivelsen deres andet album, ’Caracal’, der kom efter den populære duo gav en festkoncert på Orange Scene i sommers. Til februar kommer de igen, hvor de spiller i Tap1 i København. Vi snakkede med lillebror Howard Lawrence om året 2015, den kommende turné og Danmark.

Hvordan har 2015 været for jer?
»Vi udgav vores andet album, ’Caracal’, der gik direkte ind som nummer et i Storbritannien, hvilket er fantastisk. Det var præcist, hvad vi ønskede. Den kom også ind på top 10 i USA, hvilket er utroligt, og ud over det har vi spillet de bedste koncerter i vores liv. Vi spillede i Madison Square Garden, hvor vi har ønsket at spille lige siden vi var små børn, og vi har turneret med vores største show hidtil og været på de store arenaer over det hele. Det har været utroligt at spille de nye sange som del af et nyt show over hele jorden«.

Hvilke personlige højdepunkter vil du fremhæve fra i år?
»Madison Square Garden-koncerten er bestemt deroppe af. Vi har også lige spillet tre aftenener på Alexandra Palace i London, og jeg tror, at de tre koncerter kombineret potentielt er mine personlige favoritter. Og for at være helt ærlig, så var Roskilde Festival også en af vores favoritfestivaler i år. Jeg elsker at være der, og hver gang vi spiller, er det vores bedste show«.

Hvad er din yndlingsmusik fra i år?
»Jeg synes, at Kendrick Lamars ’To Pimp a Butterfly’ er et af de bedste album fra de sidste ti år. Det er et helt utroligt album og en stor inspiration for mig«.

Hvad med en favoritfilm?
»Jeg synes, at ’Interstellar’ er en af de bedste film, jeg overhovedet har set. Den var virkelig fantastisk og mindblowing, så den vil jeg vælge. Hvis den altså kom ud i år«.

Den er faktisk fra sidste år …
»Ah, okay. Men jeg tror, jeg så den i år, hvis det tæller«.

Hvad har været nogle af dine egne største koncertoplevelser?
»I går var faktisk jeg til en fantastisk koncert, hvor jeg så en gut, der hedder Jack Garratt. Han er singer/songwriter, og jeg så et show med ham i London, som var helt suverænt og blæste mig bagover. Det er live-elektronisk musik, hvor han ligesom er et one-man band. Det var det bedste, jeg har set i år.

Ellers er Stevie Wonder nok det bedste navn, jeg nogensinde har været til koncert med. Jeg så ham i Hyde Park i London for to år siden, hvor han selv havde fødselsdag og blandt andet sang fødselsdagssang for sig selv«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I tager også snart på turné igen. Hvad ser I frem til?
»Vi starter i Australien, hvor vi ikke har været i et års tid. Det ser jeg frem til, for vi har det altid sjovt dernede, og vi har en stor fanbase. Det bliver fantastisk. Det samme gælder Europa, hvor vi faktisk ikke har spillet så meget i år. Så jeg glæder mig bare til at se vores fans igen, og jeg glæder mig til at spille i Danmark, i Paris og Berlin. Alle de bedste steder i verden«.

Har I nogle overraskelser med til jeres fans?
»Ja, vi kan altid godt lide at have nogle specielle gæster med her og der for at gøre oplevelsen anderledes fra gang til gang, og der vil bestemt være nogle gæster på turnéen. Ved siden af det har vi et helt nyt show, som man ikke har set før de steder, hvor vi spiller. Det er meget opdateret i forhold til sidst, vi lavede en Europa-tour, og det er meget, meget større. Vi har lagt alle vores penge i for at gøre det det bedste, vi overhovedet kan. Vi har prøvet at gøre det så visuelt indkapslet som muligt på den måde, at vi også spiller på så mange af instrumenterne som overhovedet muligt. Vi synes, at for mange EDM-kunstnere bare står på scenen og ikke gør det store, hvor deres liveshow er en distraktion. Vi laver vores musik live med instrumenter og har prøvet at gøre det meget tydeligt med kameraer overalt på vores udstyr, så alle kan følge med i, hvad vi laver på skærmene. Det bliver meget nemt at se, hvad vi gør«.

Hvad er jeres planer efter det – hvis I altså har nogle?
»Nu skal vi turnere skidtet ud af det her album, og så tager vi nok nogle festivaler til sommer, og så ved vi ikke rigtigt med året efter det. Vi tænker stadig over det, men nu må vi se, hvordan det første år går, og så tager vi den derfra«.

Hvis du har lyst til at sige noget til vores læsere, skal du være så velkommen.
»Helt sikkert. Vi elsker vores danske fans. Hver gang vi kommer til Danmark, er det altid det bedste show på turnéen – uden tvivl. Sidste gang vi spillede på Roskilde var det den bedste festival det år, hands down. Det tager altid føringen. I er fantastiske, og vi kan ikke vente«.

Disclosure spiller i Tap1 den 9. februar.

Læs også: Året ifølge Father John Misty: »Sociale medier giver folk en grund til at hænge sig selv«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af