Trentemøller bag knapperne hos Savages: »Det kunne være sjovt at lave noget, der ikke var elektronisk funderet«

Efter at have turneret med Savages’ producer Johnny Hostile fik Anders Trentemøller muligheden for at mixe det Roskilde Festival-aktuelle bands nye album, ‘Adore Life’. Vi fangede ham til en snak om processen.
Trentemøller bag knapperne hos Savages: »Det kunne være sjovt at lave noget, der ikke var elektronisk funderet«

Hvordan kom samarbejdet i stand?
»Johnny Hostile, der producerer for Savages og også lavede debutalbummet, mødte jeg på en tysk festival sidste år backstage, efter at vi havde spillet. Vi kom i snak og havde mange af de samme musikalske referencer, som Suicide og The Cure. Jeg kendte også godt hans musik, både som producer for Savages og hans soloting. Så vi talte om, at det kunne være sjovt at lave noget sammen en dag.

Vi tog videre. Nogle måder senere var vi på en klubturné, hvor jeg spurgte, om han ville spille support på nogle af koncerterne. Det ville han gerne, og vi svingede bare ret godt. Bagefter gik der nok et halvt år, og så ringede han og spurgte, om jeg kunne være frisk på at mixe den næste Savages-plade. Jeg var glad for at blive spurgt, fordi jeg synes, det kunne være sjovt at lave noget, der ikke var elektronisk funderet. Så jeg sagde bare ja tak med det samme«.

Havde du prøvet at mixe før?
»Jeg mixer jo mine egne ting og har også produceret før, men det her var anderledes, fordi jeg slet ikke har været inde over produktionen. Jeg fik bare de forskellige spor rimelig råt indspillet, og så skulle jeg mixe det. De ville gerne have en lidt tungere bund – ikke elektronisk, men deres referencer var lidt Nine Inch Nails-agtige. Jeg er vant til at følge processen fra start til slut, så det var lærerigt for mig at prøve at arbejde på den måde«.

Men de var også i Danmark for at arbejde med dig?
»Ja, jeg sad og arbejdede på det i tre uger og så de sidste tre dage kom Johnny op og lyttede det igennem. Så rettede vi nogle ting, og så kom pigerne op de sidste halvanden dag, hvor de lige var inde over nogle ting – kan trommerne måske være lidt højere her, eller vi vil gerne have noget rumklang på den der guitar. Små ændringer som også var fede for mig at få med, da jeg jo egentlig bare havde siddet med det helt alene«.

Hvad er du mest stolt af ved det færdige resultat?
»Jeg er stolt af, at jeg overhovedet fik mixet det færdigt. Det var noget, jeg kastede mig ud i uden at vide så meget om at mixe den slags musik. Jeg brugte bare mit øre og min fornemmelse for, hvad der føltes rigtigt. Jeg har dog ikke planer om at skulle mixe for andre fremover. Det var spændende, men jeg foretrækker at lave mine egne ting. Det er der, jeg får afløb for min kreativitet«.

Hvad fascinerer dig især ved Savages?
»Deres sammenspillethed og fuldstændig overdrevne tro på dem selv, som man også kan mærke i musikken. En eller anden selvdisciplin. Det er vildt men også stramt. Der er bare en energi, især når man ser dem live, men som de også lykkes godt med at få med på plade«.

Læs anmeldelse: Savages ‘Adore Life’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af