Hold øje med danske Silvester: Din sommers psykedeliske strandsoundtrack

Det obskure møder det lette hos den danske trio.
Hold øje med danske Silvester: Din sommers psykedeliske strandsoundtrack

Sommer og strand – det lyder jo lækkert!
Ja, ikke? Silvester er en dansk trio, der i samme boldgade som Liss leverer poppet r’n’b med elektroniske, tropeklingende elementer. Men her stopper lighederne så også. Silvester samler flere af de bedste kræfter fra den danske undergrund, da medlemmerne tæller forsanger/guitarist Awinbeh Ayagiba (Girls Night Out), Ida Duelund på bas (Emma Acs) og Malthe Rostrup på keys og synths (Girls Night Out, CTM, m.fl.). De har netop udvist god liveform på Spot – på trods af en brækket arm i slynge.

Men det er ikke bare Liss vol. 2?
Nej, for Silvesters musik har en mere fremtrædende elektronisk bund og lyder meget af tiden som et svævende ridt ud over de vilde, psykedeliske vover. Danskerne debuterede sidste år med det skæve track ‘uKnow’, der byder på drømmende guitarspil og keyboardflader arrangeret i en spændende struktur med flere rytmeskift – med Ayagibas dybe, dovne vokal til at binde det hele sammen.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det lyder lidt for kompliceret til min strandplayliste?
Hos Silvester mødes det obskure og det lette. Deres lyd er legesyg og kosmisk, men også imødekommende og særdeles behagelig. Lyt blot til bandets nyeste single, ‘Oceans’, hvis titel siger det hele: Her er dømt drømmende elektronisk pop med svævende keyboards, tilbagelænet bas, en kvindelig korstemme og tilmed et strejf af saxofon. Tilsæt selv bølgeskvulp, liggestol og miniparasoller i din drink.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ok, jeg siger Silvester til min sommer. Men er der mere på vej?
Aske Zidore (Gooms, Choir Of Young Believers) er eftersigende sat til at mixe trioens kommende ep, hvilket lover særdeles godt for Silvesters videre psykedeliske færd. Hvis du ikke fangede bandet på Spot, kan du opleve dem live i Lille Vega den 28. maj, hvor de agerer support for Dave Harrington Group. Ellers er der ikke andet for end at stene ud på Soundcloud og vente på en releasedato for debut-ep’en.

Læs også: Hold øje med Charlotte Day Wilson: Sjælfuld soul til fans af Rhye

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af