Hold øje med Masasolo – et dansk svar på Tame Impala

Morten Søgaards småpsykedeliske guitarpop burde også tale til fans af Connan Mockasin og Unknown Mortal Orchestra.
Hold øje med Masasolo – et dansk svar på Tame Impala
Masasolo på Spot Festival. (Foto: Benjamin Lund)

Er det en fjern fætter til Powersolo?
Ikke rigtigt. Masasolo er sikkert bare en slags sprogforbistring af de første stavelser i Morten Søgaards for- og efternavn med ’solo’ klistret efter, for at indikere, at dette er den gode hr. Søgaards fod under eget bord. Han er også en del af garagerock-trekløveret i Vampire Blow og shoegazebandet Ufornia, men under eget navn er der faktisk hverken det ene eller andet at spore i hans output.

Ud med sproget!
Jo altså, kan du huske, hvordan Tame Impala lød inden Kevin Parker fik et flip og begik den mere popslikkede ‘Currents’? Lige netop sådan lyder Masasolos første single ‘Really Thought She Loved Me’. Don’t get us wrong – Masasolo er på ingen måde et plagiat-projekt, men de har en specifik, retrohørmende og småpsykedelisk guitarpop-lyd, som i hvert fald vil appellere til fans af Tame Impala, men sikkert også Connan Mockasin eller Unknown Mortal Orchestra, for nu at smøre lidt ekstra namedropping på. He’s that good.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Du behøver ikke sige Tame Impala to gange for at fange min opmærksomhed. Fortæl mig mere!
Well, ligesom Søgaards andet projekt Vampire Blow gjorde i tidligere år, deltog Masasolo også i KarriereKanonen i år, dog blot under hans borgerlige navn. Siden gik det stærkt – ‘Really Thought She Loved Me’ blev udtaget som Ugens Kanon, Bodebrixens selskab Antiphonics snappede Søgaard op, hvorefter projektet fik Masasolo-navnet og væk forsvandt de andre numre, man kunne have lusket sig til at høre på hans KarriereKanonen-profil. Masasolo har kun tre koncerter på cv’et efter den hurtige signing – senest på Spot Festival og en Universitetsradioen-showcase på Musikcaféen i København.

Tre koncerter? I alt? Det lyder meget… grønt!
I alt, ja. Men Søgaard har drevne kræfter i ryggen, og hans Spot Festival-koncert talte for sig selv. Der er ikke noget nybegynder-vakkelvornt over disse gutter. Skulle du få lyst til at lytte på sagerne, har du chancen for at fange dem foreløbig tre gange til sommer: Til Palace Winters albumrelease den 11. juni, på Roskilde Festival (som en del af Rising-programmet) og endelig til Huset-KBH’s vækstlagsfestival Summer in the City den 14.-17. juli. En ep burde være på vej.

Læs også: Hold øje med: Modest – et purungt, jysk svar på Communions

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af