Strøm fejrer ti-års jubilæum: Her er årets første koncerter – i cisterner og kirker

Strøm har ramt en flot alder. I 2016 kan den elektroniske festival fejre ti-års jubilæum, og til august går det igen løs med koncerter og arrangementer i den elektroniske musiks tjeneste.

I dag har Strøm afsløret årets tre første koncerter, og det drejer sig blandt andet om årets dystre besøg i Cisternene, som de seneste år har budt på unikke og skelsættende oplevelser.

I de underjordiske gange under Søndermarken kan man i år opleve britiske Simon Scott og danske SØS Gunver Ryberg. Scott er trommeslager i legendariske Slowdive, men udforsker solo støjens facetter, mens Ryberg opererer i et felt mellem lydkunst og techno.

Den italienske synthmester Alessandro Cortini spiller til tider med Nine Inch Nails, men kommer til Strøm solo, hvor han giver kirkekoncert i Vor Frelsers Kirke.

»I år har Strøm Festival ti-års jubilæum, og vi er stolte af at holde to Strøm-traditioner i hævd, nemlig koncerter i Cisternerne under Søndermarken og kirkekoncerten. Det er to vaskeægte Strøm-klassikere, hvor omgivelserne giver de optrædende musikere både kreative benspænd og inspiration med unik rumklang og stemming«, siger Frederik Birket-Smith, direktør for Foreningen Strøm.

Læs også: Reportage: Strøms underjordiske koncerter var et studie i dragende uhygge

Simon Scott (UK)
8. august
Cisternerne
Billetpris: 150 kr

SØS Gunver Ryberg (DK)
8. august
Cisternerne
Billetpris: 150 kr.

Alessandro Cortini (IT)
10. august
Vor Frelsers Kirke
Billetpris: 120 kr. 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af