Hold øje med Saba: Eftertænksom Chicago-rapper, der hænger ud med Chance

Saba er et af de mest lovende talenter på Chicagos sprudlende hiphopscene.
Hold øje med Saba: Eftertænksom Chicago-rapper, der hænger ud med Chance
Foto: Bryan Allan Lamb

Saba? Underligt navn til en rapper. Hvad er han for en?
Det er ikke kun på kunstnernavnet, at 21-årige Tahj Chandler skiller sig ud fra mængden. Efter et opsigtsvækkende gæstevers på Chance the Rappers gennembruds-mixtape ’Acid Rap’ udgav han i 2014 mixtapet ’ComfortZone’, der placerede ham som et af de hotteste talenter i Chicagos frodige hiphop-undergrund. Siden har han medvirket på udgivelser som ’Surf’ med Donnie Trumpet & the Social Experiment, samarbejdet med lokale talenter som Mick Jenkins, Tink og NoName Gypsy og været feature på Chance the Rapper-singlen ’Angels’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ok, så han er i bund og grund bare et Chance the Rapper-sidekick eller hvad?
Nej, Saba er skam sin helt egen. Han er opvokset i det belastede West Side-kvarter i Chicago, hvor det voldelige bandeliv dog blev fravalgt til fordel for fordybelse i blandt andet musik og litteratur. Det var et yderst fornuftigt valg, for Saba er blevet en behændig og intelligent rimsmed, der kombinerer en stærkt personlig fortællestil med mere generelle refleksioner over det at være ung afroamerikaner i en af USA’s mest social udsatte byer.

Puha, det lyder meget tungt og alvorligt?
Bare rolig. Sabas evner som rapper og historiefortæller gør, at musikken aldrig bliver hverken kedelig, prædikende eller uvedkommende. Han besidder for eksempel et yderst alsidigt flow, der ubesværet veksler mellem det afslappede, aggressive og melodiske. Kombineret med fængende hooks og varme, organisk klingende produktioner, der inkorporerer elementer af soul, jazz og trap, er det altså en yderst velsmagende omgang, der diskes op med. Mange af produktionerne står Saba i øvrigt selv for.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ok, jeg er overbevist. Hvor kan jeg høre mere?
Saba har udgivet to solide mixtapes i form af ’GETCOMFORTable’ (2012) og ’ComfortZone’ (2014) samt det instrumentale mixtape ’SpareChange!’. Senest slap han i april nummeret ’World in My Hands’, og så kan han også høres på Joey Purps stærke nye mixtape ’iiiDrops’, hvor han gæster ’Cornerstone’. Purp hænger også ud med Chance i deres SaveMoney-crew, og Saba kunne meget vel være den næste stjerne, der kommer ud af Chicago. Hvis det skal ske er det i hvert fald nu.

Læs også: Hold øje med danske Silvester: Din sommers psykedeliske strandsoundtrack

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af