NorthSide: Caribous live-electronica var som lørdag aftens fest på en søndag

NorthSide: Caribous live-electronica var som lørdag aftens fest på en søndag

Canadiske Dan Snaith og hans sympatiske, hvidklædte festingeniører var lige præcis den medicin, NorthSides ramte publikum skulle bruge for at vågne lidt op, men ak, måske et døgns tid for sent.

For hvor end det tætsammenspillede firkløver under Snaiths Caribou-banner resolut fik banket liv i en fest med ‘Our Love’s mellemgulvsmasserende bas, så gav de søndagen præcis det løft, som det noget vitaminfattige lørdagsprogram så desperat havde trængt til.

Gruppen indtog scenen i tæt formation, som havde de blot flyttet øvelokalets trange, svedige miljø op på scenen i 1:1. Man mærkede dog hurtigt, at de befandt sig godt i det andet element, som eksemplificeret i, da Snaith under den ellers så svedige og ravey ‘Bowls’ egentlig bare sad og hyggede på scenen med sine bandkammerater, for derefter, ganske nonchalant, at overtage scenens andet trommesæt og synkron-piske festen op i et endnu højere luftlag sammen med den faste tøndist, Brad Weber.

Caribou lignede og lød som et slæng, der snildt kunne spille et stadion op, og i den forstand var det en booking, der sad lige i skabet. En smuk levering af ‘Back Home’, en pumpende ‘Odessa’ komplet med plasticblokfløjtesolo, og den i ordets bogstaveligste definition crowdpleasende ‘Can’t Do Without You’ satte blot trumf på, men egentligt udfordrende eller farligt blev det først med settets lukker, nemlig en forlænget, progressiv og jam-baldret udgave af ‘Sun’.

Man kunne godt have ønsket sig, at Snaith og co. havde fået allokeret lidt længere spilletid i planen, end den magre time, de havde til rådighed, men den beskedne plads i programmet lod også til at smitte af på koncerten, som var et godt eksempel på det gode, kondenserede festivalsæt uden plads til megen løssluppenhed eller de helt store armsving.

Men hatten af for at kunne formidle ellers typecastet indadvendt electronica med så stor og nærmest kontrapunktisk udadvendthed live. Det er en kunst, som pt. kun folk som Hot Chip kan gøre Snaith og co. kunsten efter.

Læs anmeldelse: Flume var alt det, NorthSide mangler mere af

Læs anmeldelse: Duran Duran på NorthSide: Mere end et nostalgitrip

Caribou. Koncert. NorthSide.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af