Roskilde Festival: 13 fede fester og skøre events i warm-up-dagene

Fra lørdag til tirsdag er campingområdet spækket med farverige events, vilde lejrfester og koncerter i Street City. Vi guider til de bedste arrangementer i warm-up-dagene.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Eliten af ny dansk hiphop til Soundvenue Shout-Out
Der er en god chance for, at det her bliver en af de fedeste fester i løbet af Roskilde Festival overhovedet. Den opmærksomme læser har selvfølgelig sin kildekritik i orden, men det ændrer ikke ved, at Soundvenue kuraterer en vild omgang festivitas på Street-scenen med M.I.L.K. og cremen af ny dansk hiphop på programmet. Forvent et overflødighedshorn af beats, skarpladte rim og selvopfundne remser, når blandt andet Artigeardit, DC, Danni Toma og Cannibal Records skaber en fest i festen, som man ikke vil gå glip af.

Soundvenue Shout-Out
Mandag den 27. juni
Street-scenen
Læs mere om festen på Facebook

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Droz Daily Steezin indtager Roskildes Ghettoblaster
Danmarks selverklærede kraftigste blog præsenterer sin egen musiksmag i løbet af to dage under dette års opvarmningsdage. Heldigvis deler den populære blog smag med en hel del andre end dem selv, og derfor slipper Droz Daily Steezin af sted med et ret saftigt hiphop-program i år. Det bliver utvivlsomt rimelig dope, når AJ Tracey, Felix de Luca og Yungen samt en række andre navne fyrer op under den mobile Ghettoblaster-scene, der flytter sig rundt på pladsen fra dag til dag.

Droz Daily Steezin x Ghettoblasteren
Lørdag den 25. juni og søndag den 26. juni

Ghettoblaster-scenen
Læs mere om lørdag HER og søndag HER

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Major Lazer-festen vender tilbage
Hører du til dem, der ikke fik nok af Major Lazer, da de spillede på festivalen i 2014, eller hungrer du bare efter en seriøs mandagsfest? Så er der ikke grund til at kigge videre, for Camp O.P. inviterer igen i år til et brag af en Major Lazer-fest, hvor gruppens musik har eneret på anlægget. Sange som ‘Lean On’ og ‘Light It Up’ får uden tvivl noget airplay til dette arrangement, der også udlodder kølige Gulddamer til dem med den bedste Major Lazer-udklædning.

Major Lazer Party
Mandag den 27. juni
Område C, Camp O.P.
Læs mere om festen på Facebook

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ølbowling-mesterskaber
Disciplinen har endnu ikke fundet vej til de Olympiske højdedrag, måske fordi øl i nogens øjne er ren epo. Men det afholder ikke camp Humleregimentet fra at søsætte de uofficielle mesterskaber i ølbowling igen i år – efter egne, men rimelig retskafne principper. Det er desværre for sent at stille med et hold, men tribunerne kan pakkes tæt, når hjemmeholdet forsøger at vinde vandrepokalen tilbage til sit oprindelige laug. Der er præmier såsom leversvigt, manglende maveindhold og »mega fed og hemmelig gevinst« på højkant til vinderholdet, som skal drikke sig igennem talrige runder før finalen. Der er dømt sand camp-stemning fra allerstiveste skuffe.

De uofficielle mesterskaber i ølbowling
Mandag den 27. juni
Game City, vest
Læs mere om arrangementet på Facebook

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Roskilde goes GoT
Der er en overhængende risiko for, at Soundvenues filmredaktion er at finde til denne esoteriske Cannes-pendant af en fest. ‘A Camp of Ice and Fire’ inviterer nemlig til kæmpe bryllupsfest under dette års Roskilde Festival for at fejre kærligheden mellem de to ‘Game of Thrones’-karakterer Margaery Tyrell og Jofferey Baratheon. Til festen vil det være muligt at udleve sin vildeste fantasy, mens man drikker ølbong gennem en trehovedet drage og spejder efter white walkers fra udkigsposten. Det bliver ligeså vådt og festligt, som The Red Wedding var blodigt og dramatisk, og så er det din unikke mulighed for at celebrere en fantastisk sæson blandt ligesindede freaks, øh fans.

The Orange Wedding: GoT-party
Søndag den 26. juni
Dream City
Læs mere om arrangementet på Facebook

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Harder, better, faster, stronger
Når nu man ikke kan få den ægte vare, så må man jo ty til andre midler. Kopier for eksempel. Daft Punks fravær i Roskilde-programmet er efterhånden blevet en gevaldig kæphest for Camp Kuwomba, så derfor har de sammenstrikket et plaster på såret i form af et arrangement, der mimer de elektroniske legenders vilde live-shows. To dj’s iklæder sig de famøse hjelme og dragter og leverer et inkognito-show på halvanden times tid med lutter Daft Punk-klassikere, så man næææsten ikke kan se eller høre forskel. Det fås næppe hårdere, bedre, hurtigere, stærkere.

Daft Punk-party
Tirsdag den 28. juni
Dream City
Læs mere om arrangementet på Facebook

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Soda-disco i Forsamlingshuset
De fleste kan huske de pre-pubertære eskapader fra 90’erne og 00’erne i den lokale klub – der, hvor sodavandene flød som Shakers i Sydney Lees lever, og der, man sneg vodka med i inderlommen for at smage på promillens sødme. Præcis den slags kyske, lykkelige og notorisk sagnomspundne aftener kan man genoplive hver aften i Roskilde-ugen i Forsamlingshuset i Dream City, hvor der er dømt sodavandsdisko og kinddans med dertilhørende autentiske soundtracks fra Sash og Gigi D’Agostino. Det bliver nostalgisk og sukkerholdigt, så glæd dig, men husk at tage pas med i byen.

Fester i Forsamlingshuset: Sodavandsdisko
Hver aften fra kl. 20:00
Forsamlingshuset, Dream City
Læs mere om arrangementet på Facebook

colour party
Colour party

Er du ved at gå helt i sort over, at Roskilde Festival slet ikke er farverig nok? Så læs videre, for det synes også at være den almene holdning i Camp IHS, der inviterer til en eksplosion af en farvefest, hvor knæklys i tusindvis og colour powder i kilovis uundgåeligt kommer til at sætte lidt kulør på tilværelsen. Folk og fæ fra hele camping-oplandet er indbudt til et festeldorado, hvor der for en gang skyld sættes alvorlig handling bag de floskuløse ord ‘fest og farver’. Arrangørerne selv garanterer intet mindre end en »oplevelse for livet«.

Colour Party
Mandag den 27. juni
H54, Dream City
Læs mere om arrangementet på Facebook

es
Edward Snowden igennem live
Verdens mest berømte whistleblower Edward Snowden er normalt ret mediesky – og med god grund. Derfor er det i høj grad en unik chance, når den amerikanske lækker af USA’s masseovervågningssystemer giver en eksklusiv talk under overskriften ‘Stand up for your rights’. Roskilde Festival sætter hvert år fokus på aktuelle og relevante emner, og i år vil blandt andet ligestilling, menneskerettigheder, ytringsfrihed, flygtninge og selvfølgelig digital overvågning blive diskuteret i et live-interview med Snowden, som transmitterer fra sit eksil i Rusland.

Edward Snowden talk
Onsdag den 29. juni
Rising City kl. 16.15
Læs mere om arrangementet HER 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tuesday Get Down på Street-scenen
Tirsdag aften rundes warm-up-dagene af med Tuesday Get Down, der samler en række af etablerede artister og unge kometer fra det sprællevende hiphop-miljø. Der loves utallige overraskelser til dette arrangement, der hostes af P3’s Pelle Peter Jensen og blandt andet får besøg af Khalazer, Pizzagang, Emil Kruse, Johnson og Satans Trap Yngel (Eloq, Nonsens og Fabian Mazur). Der er lagt op til en eksklusivt fællesset, hvor rapperne og producerne lukker op for godteposen og laver tricks på Street-arealet. Alt kan ske, og alt går ned.

Tuesday Get Down
Tirsdag den 28. juni
Street City
Læs mere om arrangementet på Facebook

Skærmbillede 2016-06-22 kl. 16.18.05
Vandkamp!
»Roskildes absolut vådeste camp«, proklamerer bagmændene bag festivalens største vandkamp. Det kommer velsagtens an på, hvorvidt vejrguderne render ind i en regulær inkontinent periode eller ej. Men hvorom alting er, er Badeanstalten garant for at pøse en god portion vand ud over hinanden og pladsen, når vandkampen plaskes igang på festivalens allerførste dag. Der er indhentet en såkaldt palletank, som vil forsyne din Super Soaker eller dit selvvalgte aggregat med ammunition gennem kampens hede, så hop i dine Speedos og tag sigte.

Roskide Festivals største vandkamp
Søndag den 26. juni
H62 Camp Badeanstalten, Dream City
Læs mere om arrangementet på Facebook

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dope party
Rope of Dope udgiver hver mandag deres eget mixtape hovedsageligt med egne favorit-dj’s, og i år hostede de også deres allerførste scene under Distortion med stor succes. Derfor er der blod på tanden hos det københavnske foretagende, der nu gentager deres festbrag fra sidste år på Roskilde Festival. Det bliver større, vildere og højere end i 2015, og der er sørget for ekstra meget strøm til de optrædende dj’s, der blandet tæller DJ Graded, Phase5 og J.J. Wild, så festen behøver slet ikke at slutte.

Rope of Dope
Mandag den 27. juni
Camp C
Læs mere om arrangementet på Facebook

holger
Vis dine talenter frem!

Camp Find Holger plejer hvert år at diske op med lidt af hvert på festfronten, og én af de sikre crowd pleasers er det årlige talentshow. Det er tilladt at stille op med hvilken som helst evne og talent: Scenen er din, hvad enten du kan hoppe på tungen med en vipstjert bag knæet, eller du kan snakke bagvendt på walisisk, mens du fletter en kasket af ukogte lasagneplader – anything goes, og folk har vitterligt de mærkeligste talenter. Er du på jagt efter krampagtige lattermuskler og ømme smilekæber, så er dette indiskutabelt en sikker vinder.

Find Holgers årlige talentshow
Tirsdag den 28. juni
H65
Læs mere om arrangementet på Facebook

Læs også: Roskilde Festival: 11 must see-koncerter ifølge Soundvenues anmeldere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af