Sigur Rós laver 24-timers livestream med ny musik – tag med gennem Islands fantastiske natur

Sigur Rós laver 24-timers livestream med ny musik – tag med gennem Islands fantastiske natur
Sigur Rós på NorthSide i weekenden. (Foto: Benjamin Nørskov/Soundvenue.)

Det islandske postrock-band har netop taget hul på en ny live-sæson og offentliggjort en massiv tourplan, men det afholder ikke trioen fra at have flere bolde i luften. Bandet har i skrivende stund et lidt anderledes projekt igang, der ikke overraskende udspiller sig i hjemlandets fantastiske natur.

‘Route One’ er 24-timers såkaldt ‘slow-tv’, som live-streames via den islandske tv-kanal RÚV 2 og Youtube. Billederne tager seeren med på en 1,332 kilometer lang tur rundt på vulkanøen, som får auditiv følgeskab af en live-sats, der komponeres løbende over bandets nyeste sang ‘Óveður’.

Turen rundt på Islands kystring er meditativ og forførende helt i Sigur Rós’ ånd, og konceptet repræsenterer – ligesom bandet selv – et modstykke til en medievirkelighed, hvor alt skal gå hurtigt.

»Vi havde lyst til at gøre præcis det modsatte. Slow TV er omvendt i forhold til den verden vi lever i, idet det sker i realtid og er helt langsomt«, siger trioens forsanger Jónsi Birgisson om ideen.

Den opmærksomme læser vil nok bemærke, at det er temmelig moderne netop at live-streame, og dertil lade soundtracket genereres ved hjælp af avanceret software-teknologi. Men lad nu det ligge, og nyd turen.

Læs anmeldelse: Sigur Rós på NorthSide: Eruptionen udeblev

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af