Hold øje med Innanet James: Hiphoppens boblende nye funkbastard

Hvis du allerede er faldet for Anderson .Paak, skal du helt sikkert tjekke dette 21-årige raptalent ud.
Hold øje med Innanet James: Hiphoppens boblende nye funkbastard

Nu holder det. Endnu en håbefuld internet-rapper med et håbløst alias?

I det mindste er der da hverken dollartegn eller umotiverede versaler i hans alias, så jeg synes lige, du skal skrue ned for surhedsgraden. Oprindeligt begyndte Innanet James at rappe under navnet Sails Martin og blev signet på Goldlinks Squaaash Club, men da samarbejdet gik i vasken, røg Sails Martin-navnet ud med badevandet, og den 21-årige rapper blev til Innanet James. Desuden er det ikke hvad som helst, han har smidt på nettet (eller the innanet, om man vil) – han har nemlig for nyligt sluppet ep’en ‘Quebec Places’ bestående af ti overmåde stærke tracks smækfyldt med spændende, funkfusioneret og soulfuld hiphop.

Funk og hiphop fusionerer, siger du… Det er ikke ligefrem banebrydende i 2016, hva’?

Måske ikke, men det bliver det ikke mindre lækkert af. Du er jo også allerede solgt til Anderson .Paak, så du kan lige så godt læse videre. Her har vi nemlig at gøre med en fyr, der lægger sig i nogenlunde samme spor som .Paak, når det kommer til snilde musik-mosaikker (og charmerende levering). Hvert nummer på ‘Quebec Places’ er gennemsyret af forskellige legesyge genreelementer lige fra de bolle-funkede electrosoul-undertoner på ‘Paint’ og den nostalgifremkaldende start-90’er-vestkystshiphop-synth på ‘Only Human’ til de heftige dancehall-vibes på ‘Flavour’. Det ene øjeblik flirter de tunge beats med den trippende hi-hat, det næste er der dømt full on funky basgange, jazz-piano og vilde blæsere.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Musik-skizo much?

Det lyder måske lidt forvirrende, men når det er fordelt over ti numre skabt i selskab med syv forskellige producerkometer, fungerer det sgu. Mest af alt fordi alle de musikalske udskejelser holdes i snor af James’ stilsikre rapstil. Hans skingre, til tider vrængende vokal smyger sig med sit melodiøse flow og overlegne timing ganske bekymringsfrit mellem de skarpe linjer, der strækker sig over alt fra racediskrimination og at betale sin mors regninger til film- og kendisreferencer. Det rammer lige i øjenhøjde med en vaskeægte ordspillers præcision.

Det lyder »smooth as a motherfucker«… Hvor kan jeg høre mere?

Det er lige netop, hvad det er. Og det er lige præcis også sådan, han indleder det stærke nummer ‘Only Human’ – og som Anderson .Paak (næsten) også indleder sit NxWorries-hit ‘Suede‘. Måske det er et shoutout af en art?

Men foruden ‘Human’ byder ‘Quebec Places’ jo på ni øvrige stærke numre, som alle ligger på Soundcloud, så det er bare om at starte fra en ende af. Ellers kan det anbefales at gå i kødet på ep’ens to singleskud ‘Black’ og ‘Summer’ – sidstnævnte kan med garanti sprede solstik og dansefeber uanset årstid.

Læs også: Hold øje med Julia Jacklin: Flossede folkballader om at blive voksen

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af