Premiere: Hør danske Mantuas debut-ep før tid

Premiere: Hør danske Mantuas debut-ep før tid

Da den sammenbragte danske rocktrio Mantua – bestående af Silas Bjerregaard, Jens Skov Thomsen og Malte Aarup Sørensen (fra henholdsvis Turboweekend, Veto og tidligere Duné) – i september løftede sløret for deres nye tremandsforetagende, skete det i forbindelse med vores premiere på førstesinglen ’Feel the Wheels’.

Dengang fortalte de, at Mantua føltes som noget ganske nyt og spændende – så spændende, at det nu fører til en selvbetitlet ep på seks numre, der udkommer i morgen. Atter engang har vi dog fået lov at bringe en forpremiere, denne gang på hele miniværket, som du kan give et lyt nedenfor.

Hvad der egentlig startede som en simpel jamsession i Turboweekends øvelokale viste sig hurtigt at bære hen til noget dybere, da kemien blandt trekløveret sad lige i skabet – selv om punk egentlig var den oprindelige plan, blev det i stedet en fælles kærlighed for det organisk indierockede, der forenede mandskabet.

Således hører man i det selvbetitlede udspil eksempelvis både tanker om håb på landevejsrockeren ’Feel The Wheels’, mens også accept af mental ustabilitet og flugt fra isolation på ‘Wall to Wall’ berøres blandt flere andre intime temaer.

Men også flugt fra selve hverdagen er en af grundpillerne i trioens identitet, da navnet Mantua refererer til den by, Romeo bliver sendt i eksil til i Shakespeares ’Romeo og Julie’ – en eksil, som i Mantuas verden klassificeres som et kreativt helle, hvor gamle rammer er en saga blot og friheden til at udvikle en ny kunstnerisk stemme flyder frit.

Foruden ep-udgivelsen arbejder Mantua til foråret på at dele musikken live. Nærmere detaljer om den forestående turné kendes dog ikke endnu.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af