Her er årets bedst betalte musikere

Her er årets bedst betalte musikere
Foto: Theo Wargo/Getty Images

Hvis man er det mindste interesseret i de største musikeres svimlende indtjeninger, kan man altid ty til Forbes Magazine. Tidligere på året leverede forretningsmagasinet en rangering af verdens bedst betalte hiphop-artister såvel som kvindelige musikere, og nu er tiden så kommet til at opsamle hele musikbranchens mest velstillede individer.

Traditionen tro er der altid et par aha-oplevelser gemt i toppen, men det kan næppe komme som et chok, at Taylor Swift sidder eftertrykkeligt på pengetronen med hele 170 millioner dollars tjent over et år. Det er 35 millioner mere end sidste års etter, Katy Perry. Swift har været flittig med diverse sponsorater, men det er især hendes albumsalg og rekordsmadrende turné i USA, der tager guldet hjem for hende.

På en solid andenplads finder man One Direction-drengene fuldstændig ligesom sidste år. Sammenlignet med sidst ’lider’ boybandet et tab på 20 millioner dollars med deres indtjening, der i år nedfælder 110 millioner dollars, hvilket i sig selv er imponerende, da gruppen i skrivende stund er på ubestemt pause.

I resten af listens top fem finder man Adele, Madonna og Rihanna, der henholdsvis har høstet 80,5, 76,5 og 75 millioner dollars gennem vidt forskellige kanaler. Adele (der indtog en andenplads på de kvindelige musikeres liste) rammer en tredjeplads i den samlede kategori takket være massivt albumsalg af ’25’, der var sidste års bedst sælgende af slagsen, mens Madonna og RiRi indkasserede grunkerne gennem henholdsvis turné og omfattende sponsorataftaler.

Også aldrende rockere er repræsenteret i den høje ende: AC/DC har formået at indtjene 67,5 millioner dollars, mens Rolling Stones (66,5 millioner) og Bruce Springsteen (60,5 millioner) er lige i hælene på dem.

Resten af top 15 udgøres af en broget skare, der blandt andre tæller verdens bedst betalte dj, Calvin Harris, hiphop-mogulen P. Diddy, Beatles-legenden Paul McCartney og popikonet Justin Bieber. The Weeknd sniger sig lige akkurat op på en delt 15.-plads med U2 takket være 55 millioner dollars, mens hans kategorifælle Drake bemærkelsesværdigt befinder sig helt nede på spot nr. 30 med 38,5 millioner dollars på årskontoen.

1. Taylor Swift – 170 millioner dollars
2. One Direction – 110 millioner dollars
3. Adele – 80,5 millioner dollars
4. Madonna – 76,5 millioner dollars
5. Rihanna – 75 millioner dollars
6. Garth Brooks – 70 millioner dollars
7. AC/DC – 67,5 millioner dollars
8. Rolling Stones – 66,5 millioner dollars
9. Calvin Harris – 63 millioner dollars
10. P. Diddy – 62 millioner dollars
11. Bruce Springsteen – 60,5 millioner dollars
12. Paul McCartney – 56,5 millioner dollars
13. Justin Bieber – 56 millioner dollars
14. Kenny Chesney – 56 millioner dollars
15. U2/The Weeknd – 55 millioner dollars

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af