Premiere: Danske Marcus Gordons vægtløse r’n’b på ‘Byen’ er en stærk debut

Han debuterede med streetsinglen ‘Genudsendt’ (som vi kårede til Top Track) tilbage i februar, men en kontrakt med Sony senere er Marcus Gordon nu klar med sin officielle debutsingle ‘Byen’.

Den danske r’n’b-sanger viser allerede nu toner af et anseeligt talent – og det bestemt ikke kun i kraft af, at han blot er 19 år gammel. ‘Genudsendt’ var en drømmende sag om følelsernes paranoide konflikter, og den gode stime fortsætter med ‘Over byen’: Et vægtløst r’n’b-nummer med disede synthbølger, potente indspark fra trommemaskinen og selvfølgelig hovedpersonens eftertænksomme og veludviklede vokaludfoldelser.

Musikvideoen er optaget rundt om i København – fra Nørrebro til Refshaleøen.

»’Byen’ er på mange måder en chancesang. En fortælling om, hvordan mine følelser var omkring mit sceneskift fra Kerteminde til København, og den chance jeg tog, da jeg valgte at forfølge musikken 100 procent«, fortæller Gordon, der gerne vil renovere den dansksprogede musik:

»Jeg ser mig selv som en del af den nye generation af dansk musik. Jeg vil mere end noget andet gerne være med til at udvikle den dansksprogede musik og teste grænserne af for, hvad den kan. Jeg mener, at den har brug for en mindre renovering i både sin lyd, men også i attitude og måden, man leger med de forskellige genrer på. Jeg vil ikke forsøge at revolutionere den, men derimod være med til at bygge videre på det fantastiske fundament der er dansk musik«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af