Stormzy blæste toppen af Store Vega

Stormzy blæste toppen af Store Vega

Der var latterligt store forventninger til søndagens Stormzy-koncert i kølvandet på hans optræden på Roskilde Festival i sommer. Optagelserne derfra er stadig nogle af de mest sete live-klip af Stormzy på Youtube, og han kunne heller ikke dy sig for at nævne koncerten flere gange i løbet af aftenen. Siden Roskilde-koncerten er debutalbummet ’Gang Signs & Prayer’ udkommet, og han startede setlisten med albumåbneren ’First Things First’, der satte en intens ramme for resten af aftenen.

Først og fremmest: Stormzy er en teknisk begavelse. Han lagde sine vers med samme præcision som på studieoptagelserne, og selv om det foregik med hæsblæsende hastighed, og vokalen let kan drukne, når man hører grime live, så var det aldrig et problem for Stormzy.

Det skyldes blandt andet, at han mestrer kunsten at skrive ekstremt catchy one- og twoliners, der er genkendelige og sikrer en variation i versene. Det betød, at hele Store Vega kunne fuldende linjer som »Hashtag merky, hashtag skengman / what’s the last one: Hashtag problem« og »I was in the O2 singing my lungs out, rudeboy / you’re never too big for Adele«. Derfor havde næsten hvert vers indtil flere højdepunkter, og det var en fornøjelse at se Big Mike bringe det meste af bagkataloget i spil aftenen igennem.

Stormzy har et ret heftigt register. Han smed trøjen og gik fuld »wicked skeng man live in the flesh« på ’Know Me From’, og han nynnede hele Ed Sheerans ’Shape of You’, bare så han kunne rappe sit korte gæstevers.

Jeg var ret skeptisk over for, hvordan sjælerne fra debutalbummet ville fungere midt i et 120 bpm-hurtigt grime-set, men selv da Stormzy skruede tempoet helt ned på ’Cigarettes & Cush’, fik han alles hænder i vejret igennem beskrivelserne af at være hjerteknust og løbet tør for pot. Det var et bevis på hans charme og tilstedeværelse på scenen, for han synger stadig cirka lige så dårligt, som han rapper godt.

Hvis der skal være en anke, så var koncerten lidt for kort og lidt for formularisk. Han nåede både at afbryde en moshpit, der ikke lige passede ind i setlisten, og på meget forudsigelig vis gejle publikum op ved at spørge tre-fire gange, hvor energien var. Og så ville det have været lykken, hvis han havde spillet ’One Take’ og ’Standard’, der begge var med til at bygge hypen til debutalbummet så stor. Men det var småting: Stormzy blæste taget af Store Vega.

Læs anmeldelse: Stormzy ‘Gang Signs & Prayer’

Stormzy. Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af