Kings of Leon på Tinderbox: Som en date, der ikke fungerede

Kings of Leon på Tinderbox: Som en date, der ikke fungerede
Kings of Leon i USA, 2016 – billeder fra Tinderbox er ikke kommet endnu. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

De var utvivlsomt booket til at levere den store rock-folkefest, som de tidligere har vist sig leveringsdygtige i, men Kings of Leons besøg på Tinderbox udviklede sig til en affære, man bare ønskede skulle slutte. Som en date, der bare ikke fungerede.

At publikum i Tusindsårsskoven og familieforetagendet fra Nashville ikke just var et vellykket match, fremstod allerede fra koncertstart med ‘Over’, der led under ubalance mellem instrumenterne. Her fremgik det også, hvilken attitude frontmand Caleb Followill ville lægge for aftenen.

Hans skærende grimasser gennem tørvetrillende versioner af ‘Walls’, ‘Fans’ og ‘Knocked Up’ bevirkede, at man tog sig selv i at fokusere på, hvor unuanceret hans hæse vokal egentligt er.

Den rene jammerdal blev vi dog heldigvis forskånet for, idet der blev trakteret med påmindelser om, hvilket vitalt rockband, de tre brødre og ene fætter har været. ‘Waste a Moment’ med Jared Followills melodiske basforløb og en medrivende ‘Molly’s Chambers’ var ganske vellykkede momenter i en koncert, der som helhed vurderet desværre ikke var vellykket.

I skærende kontrast hertil stod aftenens anden søskende-rockgruppe på samme scene få timer tidligere. Hvor Haim-pigerne gik til opgaven med vitalitet og udadvendt charme, fremstod Followill-drengene mærkbart uengagerede. Som var de mætte efter mange års succes og deres metamorfose fra dynamiske garagerockere til et mere strømlinet stadionband.

Momentvis ville Kings of Leon dog publikum. Forudsigeligt når de helt store sange ‘Use Somebody’ og ‘Sex On Fire’ rungede udover pladsen og indbød til fællessang. Symptomatisk for hele seancen var dog, hvor blodfattigt og pligtskyldigt sidstnævnte monsterhit blev leveret.

Nogle gange placeres man i en situation med en forceret kemi, men så handler det om at få aftenen til at spille efter bedste beskub. Det var desværre ikke tilfældet sent fredag aften, hvor der ikke var en synderligt nævne- eller prisværdig indsats fra Kings of Leon på scenen.

Læs anmeldelse: Haim på Tinderbox

Kings of Leon. Koncert. Tinderbox, Rød Scene.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af