Fem helt nye album du skal høre i dag

Hver fredag guider vi til ugens vigtigste udgivelser – denne uge blandt andet med comeback fra LCD Soundsystem, Daughter og semi-comeback fra The Knife.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. LCD Soundsystem ‘American Dream’

Der er adskillige grunde til at have set mere end almindeligt meget frem til udgivelsen af LCD Soundsystems ‘American Dream’. Først og fremmest er det James Murphy og vennernes første regulære langspiller i syv år siden ‘This is Happening’. Dernæst er alle projektets tre singleforløbere særdeles lovende og alsidige – lige fra den charmerende electro-ballade af et titelnummer over den vaskeægte LCD-festhymne ‘Call the police’ til den 80’er-spacy ‘Tonite’ – og James Murphy har sågar udtalt, at han aldrig har haft det så godt med en plade før.

Sidst, men ikke mindst, er albummet den helt perfekte opvarmning til Murphys indtog på Store Vega – ikke én, ikke to, men tre gange i slutningen af næste uge.

Læs vores anmeldelse af albummet HER.

Hør albummet via Spotify HER.

Hør albummet via Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Wangel ’Reasons’

Peter Wangels dybe, følelsesmættede baryton faldt i overmåde god jord, da den første gang udfoldede sig på ep’en ‘Eternal History’ i 2015. Året efter fortsatte Wangel kursen på debutalbummet ‘Freedom’, og i år lander så den danske sangers andet album, ‘Reasons’. Titeltracket fra albummet er en særdeles følsom sag, hvor Wangel krænger sit hjerte og sine tanker og bekymringer om sit kommende faderskab ud – ærligt, tankevækkende og iørefaldende.

Hør albummet via Spotify HER.

Hør albummet via Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Daughter ‘Music From Before the Storm’

Det er ikke et hvilket som helst album, Daughter i dag sætter i verden. Det er faktisk snarere et soundtrack, da det fungerer som lydtapet til det episode-inddelte videospil ‘Life Is Strange: Before the Storm’. Det er derfor heller ikke den typiske melankolske neo-folk, vi kan forvente af pladen, men derimod en række numre, der lukker lytteren ind i videospillets og dets 16-årige hovedpersons stemning – hvor klaveret repræsenterer ensomheden, den elektriske guitar det rebelske og de varme vokalharmonier venskabet i spiluniverset.

I videoen herover fortæller den britiske trio om projektet.

Hør albummet via Spotify HER.

Hør albummet via Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. The Knife ’Shaking The Habitual: Live At Terminal 5’

En ting, The Knife om noget er kendt og savnet for, er deres fortryllende, opfindsomme og vilde liveshows. Disse kunne vi senest opleve på det svenske søskendepars sidste turné, inden de besluttede at stoppe med at lave musik under Knife-fanerne tilbage i 2014. Turnéen løb af stablen i forbindelse med den elektroniske duos seneste og sidste album ‘Shaking the Habitual’ – og heldigvis er en koncert fra New Yorks Terminal 5 blevet foreviget. Dette har Karin og Olof Dreijer valgt at dele med os i dag – tre år efter optrædenen – både som album, koncertfilm og fotobog.

Hør albummet via Spotify HER.

Hør albummet via Apple Music HER.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Beastie Respond ‘Information City’

Beastie Respond cementerede for fire år siden sin afgang fra drum’n’bass-klassen med debuten ‘Fictitious Nostalgia’, og nu er det tid til den danske producers næste skridt. De bliver via berliner-selskabet Foul-Up taget på efterfølgeren ‘Information City’, hvor Beastie Respond aka Tobias Pedersen lægger sig ud med informationssamfundet. Til sine farvestrålende lydkollager har Pedersen leget med samples fra alt fra Youtube-videoer til memes, med hvilke han maler et billede af den information city, vi lever i – med al den angstprovokerende falskhed og komplekse ægthed, den indebærer.

Hør albummet via Spotify HER.

Hør albummet via Apple Music HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af