LCD Soundsystems ‘American Dream’ går til tops på den amerikanske albumhitliste

LCD Soundsystems ‘American Dream’ går til tops på den amerikanske albumhitliste
LCD Soundsystem i Store Vega. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

Ovenpå weekendens tre koncerter i Store Vega kan LCD Soundsystem glæde sig over, at deres nye album ‘American Dream‘ har nået førstepladsen på Billboards albumhitliste. Albummet udkom den 1. september og strøg direkte til tops inden for kun en uge. Hermed er det bandets første album, der går nummer et.

‘American Life’ har solgt 85.000 enheder siden udgivelsen, hvoraf 81.000 var via rigtige albumkøb, hvilket muligvis er blevet hjulpet godt på vej af, at fans har kunne købe albummet sammen med en koncertbillet til bandets igangværende turné.

Ikke desto mindre har James Murphy fået opfyldt en årelang drøm om at lave et album, der går nummer et. For ti år siden opfordrede han fans til at hjælpe med at få albummet ‘Sound of Silver’ til tops, men på trods af, at det i dag ses som LCD’s måske stærkeste udspil, nåede det dengang kun en 46. plads. Efterfølgeren, ‘This Is Happening’, som var det sidste album inden bandets midlertidige opbrud, kæmpede sig op på en 10. plads.

Læs vores anmeldelse af LCD Soundsystems torsdagskoncert i Vega HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af