Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – spazz-rap og Bisses storladne popballade

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – spazz-rap og Bisses storladne popballade
Lizzo.

1. Lizzo ’Truth Hurts’

Minneapolis-talentet Lizzo gør comeback i vores Top Tracks-liste efter at have uroptrådt i den for en måned tilbage. Hvor det tidligere var med den kropspositive ’Water Me’, drejer det sig denne gang om den selvbemyndigende ’Truth Hurts’, der handler om at være en bad bitch og ikke vige tilbage for nogen eller noget som helst.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Injury Reserve ‘See You Sweat’

Det var med god grund, at vi tidligere i år udråbte den vindskæve hiphoptriade Injury Reserve som værd at holde øje med. På ’See You Sweat’ emulerer deres selvudnævnte spazz-rap The Neptunes’ percussion-vartegn fra start-00’erne, hvor Stepa J. Groggs og Ritchie with a T’s rim gennemborer Parker Coreys frenetiske bund af sirener, nedsvælgende bas og håndtrommer. Underdog-trioen fortjener en plads i hiphops startopstilling.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Erika de Casier ‘What U Wanna Do?’

Erika de Casier kendes bedst som den syngende halvdel af r’n’b-duoen Saint Cava, men nu folder sangerinden solovingerne ud på den plastiske ’What U Wanna Do?’. Singlen bugter sig i en mere opstemt vibe end Saint Cavas kuldslåede æstetik, der dog stadig indeholder spor af deres foretrukne melankoli. ’What U Wanna Do?’ er produceret DJ Central og GlobalKirk og akkompagneres af en betimelig 90’er-grynet billedside.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Björk ’The Gate’

Björks nye single ’The Gate’ tager tråden op fra det punkt, hvor hendes seneste album endte. Det kosmisk dirrende track er første glimt ind til islændingens utopi, der danner grundlag for hendes næste værk, som for nuværende går under titlen ’Utopia’ og rammer hylderne til november. Indtil udgivelsesdatoen oprinder, kan man varme sig på ’The Gate’s fabelagtige klang og ditto visualisering.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Steve Lacy ’4Real’

Man fortjener titlen som vidunderbarn, når man i en alder af bare 19 har producer-credits for navne som Kendrick Lamar og Tyler The Creator. Tidligere i år henrykte The Internet-medlemmet Steve Lacy med instrumentbunden og psykedelisk neo-soul på debut-ep’en ’Steve Lacy’s Demo’. Nu forlænger vårharen sin særegne analoge rockstime med den fræsende ’4Real’, som er mere upbeat end det hidtidige bagkatalog.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Metro Boomin feat. Travis Scott ’Blue Pill’

Det må stå for egen regning, hvorvidt Travis Scott besynger parallelle Matrix-universer eller ulovlige substanser på Metro Boomins ’Blue Pill’. Helt sikkert er det dog, at det melodiske track er en bælgmørk vortex af spacy synth, narkovædet autotune og 808-bass, der genkalder tiden omkring Scotts fortræffelige ’Days Before Rodeo’-mixtape fra 2014. Det er måske ikke så underligt, når ’Blue Pill’ faktisk har ligget brak i Metros hemmelige boks i vel over to år.


7. Bisse ’Fjerne slægtninge’

Hver gang Bisse udgiver et album, er nyheden næsten allerede gammel, men det ændrer ikke på, at Thorbjørn Radisch Bredkjær er en af vor tids mest interessante musikere her til lands. På sit nyeste album ’19.6.87’, der går i fuld barndoms-mode, fastslås denne realitet med ’Fjerne slægtninge’: En grandios Prince-ballade, der ikke er karrig med poetiske guldkorn.

Hør sangen på Spotify HER.


8. Maggie Rogers ’Split Stones’

På overfladen virker Maggie Rogers måske som naboens datter, men som både producer og sangskriver gemmer hun på så charmerende et naturtalent, at selveste Pharrell blev bjergtaget af hende sidste år. Efter at have udgivet en formfuldendt debut-ep i starten af året, varsler hun nu med den poplækre ’Split Stones’ en kunstnerisk retræte, der skal kaste nyt materiale af sig.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Dwen ’Deadard’

Vi har så godt som ingen info på debutanterne i Dwen, men derfor skal man ikke snydes for deres gennemførte debutsingle ’Deadard’. Den 80’er-skelende godte snor sig syntetisk gennem tågebanker og uimodståelige grooves og kan i følgeskab med singlen ’Ponytail’ downloades kvit og frit lige HER.


10. August Rosenbaum feat. Philip Owusu ‘Calling Out’

Navnet August Rosenbaum er endnu ikke allemandseje, men det er den danske pianist og komponist ved at lave godt og grundigt om på med singlen ’Calling Out’. Det sælsomt vibrerende nummer har Philip Owusu med på vokal, der over en honningblød sammensmeltning af både jazz, klassisk, pop og filmmusik minder om portalen til en anden verden. Nummeret stammer fra Rosenbaums kommende album ’Vista’, der lander den 24. november og er komponeret og produceret i samarbejde med Robin Hannibal fra Quadron og Rhye.

Hør sangen på Spotify lige HER.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af