Maggie Rogers’ natursamplende popmusik rammer dansegulvet i sneakers

Maggie Rogers’ natursamplende popmusik rammer dansegulvet i sneakers

Der er noget kernesundt over ep-debuterende Maggie Rogers. Med sit udslåede hår, sin fregnede hud og ikke mindst sin insisteren på at inkorporere den natur, hun elsker, i sin elektroniske popmusik, står den 22-årige amerikaner i kontrast til den professionelle superstjerne, der sidste år gjorde hende til en viral sensation — beatmagikeren Pharrell, der tavst, men med benovelsen lysende i øjnene, lagde ører til gennembrudssangen ‘Alaska’ under en masterclass på NYU.

‘Now That The Light Is Fading’ cementerer, hvad Pharrell også konkluderede i sin efterfølgende feedback: At Maggie Rogers er helt sin egen. Hun har en musikalsk baggrund som harpe- og banjospiller, og hendes selverklærede bestræbelse på at gøre popmusikken så menneskelig som muligt giver genlyd i de fem sange. Grebet med at parre folktraditioner og samples af naturens lyde med mere kølige elektroniske elementer er som sådan ikke nyt, men udførelsen er bemærkelsesværdig elegant og personlig.

Især på højdepunktet ‘Alaska’, hvor den diskrete, men ekstremt effektive rytmebund udgøres af samples af Rogers selv, der trommer på sine jeanslår, en dues kurren og nedpitchede menneskestemmer. Tilsat drømmende klokkespil, æteriske vokaler og et insisterende elektronisk beat henimod sangens slutning lykkes Rogers til fulde med at parre roen fra en vandretur i Alaska med en selverklæret begejstring for den sneakerklædte klubkultur i de europæiske hovedstæder.

Selv om Rogers således benytter en klar musikalsk formel, spænder udtrykket bredt – fra den helt nedbarberede, acapella-intime åbner ‘Color Song’, hvor cikaderne snurrer og summer bag de svalende vokalharmonier, til den r’n’b-smagende sødetablet ‘Better’, der får lov at lukke ep’en.

På ‘On + Off’ eksperimenterer Rogers med en tungere elektronisk bund og et mere direkte, poppet omkvæd, imens den ligeså fængende ‘Dog Years’ blander vindklokker og fugleskrig med bastante beats og ambiente synthflader — uden at sammenkoget synes fortænkt eller fremmedgørende.


Kort sagt:
‘Now That The Light Is Fading’ er en overbevisende debut fra en lysende popstjerne in spe. Maggie Rogers’ selverklærede bestræbelse på at gøre popmusikken så menneskelig som muligt giver genlyd i de fem sange, hvor samples af kurrende duer, vindklokker og summende cikader parres med dansable, elektroniske elementer.

Læs også: Maggie Rogers viser dansetrinene frem i ny musikvideo til ‘On + Off’

Maggie Rogers. 'Now That the Light Is Fading'. Ep. Universal.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af