Futures opvarmnings-lineup alene er billetten værd

Har Future med torsdagens support-lineup taget koncertopvarmning til et helt nyt niveau?
Futures opvarmnings-lineup alene er billetten værd
Future. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

I løbet af sin turné i år har Future haft besøg af Migos, ASAP Ferg, Young Thug og mange flere, men som regel ryger de saftige gæsteoptrædener af plakaten, når hiphopturneer kommer til Europa. Det er jo ikke bare sådan lige at kidnappe Young Thug med til Danmark og resten af Europa, selv om det ville være skønt.

Til gengæld får Future besøg af et skræddersyet og særdeles spændende program af opvarmningsartister, når han gæster Valby Hallen torsdag den 12. oktober. For før rapperen bag sange som ’March Madness’ og ’Mask Off’ går på, er der nemlig besøg af artister fra England, USA og Tyskland i form af henholdsvis Stefflon Don, Rich the Kid og Ace Tee & Kwam.e.

Det er et ungt og varieret lineup inden for genrer så forskellige som dancehall-rap, Atlanta-trap og 90’er-r’n’b. Der har før været booket stærk opvarmning til danske koncerter med for eksempel Lil Wayne (2 Chainz og Mac Miller) og Rihanna (The Weeknd og Big Sean), men i begge tilfælde endte halvdelen af opvarmningen med at blive aflyst. Og selv om artister som Lil Wayne og J. Cole har haft en række mindre rappere fra deres pladeselskaber med, virker det mere som vennetjenester end som koordineret kuratering.

Det er et særtilfælde, at en koncert med et stort amerikansk hiphopnavn bliver kurateret så stærkt, og forhåbentlig giver det koncerten en helt ny dimension. Vi anbefaler i hvert fald alle at få samtlige support-artister med.

Her er et lynkursus i de tre gæster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Stefflon Don

Der har været talt meget om afrobeat-bølgen på det seneste. Både i Danmark og i udlandet. Men især i England har dancehall-indflydelsen faktisk været mindst lige så udpræget – både musikalsk, men også i jamaicansk ord- og slangbrug, der er sivet ind i gadesproget. Stefflon Don er et godt eksempel på, hvordan caribiske indflydelser forenes med hiphop i en exceptionelt kraftig dancehall/rap-mikstur på tracks som ’16 Shots’ eller ’Real Ting’.

Det er aggressivt og udfordrende i en sådan grad, at Stefflon Don både har været sammenlignet med Nicki Minajs frygtløse udtryk og samtidig også har lavet tracks med nogle af de hårdeste gaderappere i UK – fra Section Boyz til Giggs. På de her sange har UK-rapperen altid en evne til at virke som om, hun står et skridt foran alle andre i sangen. Det er hende, man husker. Mon det også bliver sådan til Future-koncerten?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rich the Kid

Hvis jeg siger, at Rich the Kid har lavet et mindre hit med Young Thug, et mixtape med Migos og nu er på tour med Future, har du nok en god íde om, hvordan han lyder. Han er inkarnationen af Atlanta-rap anno 2017, der før har skabt stjerner ud af de ovennævnte samarbejdspartnere.

Rich the Kid er indtil videre fløjet lidt under radaren – selv om hans Migos-inspirerede flow og flamboyante stil egentlig positionerer ham perfekt til at tage over. Måske bliver det nye track ’New Freezer’ gennembruddet – her skiftes Atlanta-rapperen og selveste Kendrick Lamar med at prøve kræfter med trap-flows over et minimalistisk beat.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ace Tee & Kwam.e

‘Bist du down?’ – med et enkelt spørgsmål (‘er du down?’) skabte tyske Ace Tee og hendes gæsterapper Kwam.e et mindre mysterium for os. For hvem var de her Aaliyah’eske tyske artister, der lignede, at de lige var væltet ud af en tidsmaskine fra slut-90’erne smooth r’n’b-scene?

Når man så videoen til ’Bist Du Down?’ forventede man nærmest, at Mase eller Puff Daddy ville dukke op i baggrunden i et skinnende jakkesæt. Ace Tee og Kwam.e’s ’Tee Time’-ep fortsatte nostalgifantasien i mere hiphoppede retninger, så glæd dig til stemningsfuld 90’er-fest med de to tyskere.

Læs også: Spoiler alert: Det kan du forvente til Futures første koncert i Danmark

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af