AV AV AV sætter kog i klubgryden med første led i ny ep-serie

AV AV AV sætter kog i klubgryden med første led i ny ep-serie
DJ Er Du Dum Eller Hvad, Unkwon og Eloq. (Foto: Jason Idris Alami)

AV AV AV er måske Danmarks bedste eksempel på, at mange, sultne kokke ved mikserknapperne ikke er til fare for at spolere maden. Til noget, der virker som et fornuftigt mellemmåltid, serverer det trehovede, elektroniske uhyre her en minimalistisk sammenkogt ret af en ep, der består af tre spilkogende numre.

Det ligger umiddelbart lige til højrebenet at placere ’Fundamental Physics Vol. 1’ – den første i en række mere kluborienterede ep’er – i den klassiske analysemodel bygget op af hjem-ude-hjem.

Først den stabile ’Forget’, der tegner en solid, synthmættet baggrund for klubaftenen op. Derpå følger det mere eksperimenterende ’Never Get Old’, hvor lytteren tages med ud på opdagelse i et nyt og fremmed, tillokkende vokalterræn. Og til sidst fejres househeltenes hjemkomst på bangeren ’Balance’.

Endelig er DJ Er Du Dum Eller Hvad, Eloq og Unkwon igen begyndt at lade deres numre bevæge sig ud på den gode side af seks minutters varighed. Det er klubegnede kompositioner, der giver sig den helt rette tid til at bygge sig selv op og kulminere. Men i de mere subtile synthlag viser AV AV AV også, at de stadigvæk ikke er blege for at gribe ud efter noget af den legesyge, der oprindeligt lå til grund for projektet, og som især har ramt dem til deres liveoptrædener.

Klubfundamentet støbes først og fremmest af maskinel beatmekanik og stærkt afblegede synthakkorder. ’Forget’ sætter stemningen som et blidt, ideelt introforløb til en bastung aften. Her klinger en hul baggrundsvokal desuden frem som et ekko af synthpop, der langsomt tager til i styrke – dog uden at vokse sit oprindelige houseskelet over hovedet.

Anderledes afmålt indtages decket på ’Never Get Old’ af en selvsikker technopuls, der skruer tempoet op. Med sig har den taget en solist af en synth, der i første omgang virker som en desorienteret sirene. Men i fællesskab rammer disse to skyggeagtige skikkelser et overraskende tydeligt grove, der sammen med kicks’ene danner denne udgivelses mest vellykkede tretrinsraket. Og da en croonende vokal begynder at blande sig i et forsøg på at afbryde den klangfulde synth, er det let af forestille sig de kogende dansegulvsscenarier.

AV AV AV viser fortsat fænomenale evner til at skifte mellem at køre på brede, melodiske synthmotorveje og ned i pumpende trommesporstunneler. De kærtegner gearstangen og foretager sving, smutveje og accelerationer, så de er helt sikre på at ende til den rigtige fest. Men de viser også, at de ikke er bange for at blive slået ud af kurs, hvis de lader sig inspirere af deres løbende impulser.


Kort sagt:
Måske er det svært at høre så meget nyt ind i en ep på tre numre. Men siden den hedder ‘Vol. 1’, behøver man sikkert ikke skjule sin sult efter at få serveret en portion til af den samme, spilkogende klubgryde særligt længe.

Læs også: AV AV AV om deres forbilleder i elektronisk musik: »Manden er gal jo, elsker ham!«

AV AV AV. 'Fundamental Physics Vol. 1'. Ep. Warner.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af