Lana Del Rey sagsøgt af Radiohead: »Deres advokater er ubønhørlige«

Lana Del Rey sagsøgt af Radiohead: »Deres advokater er ubønhørlige«

Omtrent en uge ind i musikåret 2018, og der ulmer allerede konflikter alle vegne.

Hiphop-produceren TM88 har netop anklaget Atlantic Records for ikke at betale ham for at producere Lil Uzi Verts megahit ‘XO Tour Llif3’, men har ved samme lejlighed udgivet et nyt nummer med selvsamme rapper. Og Gallagher-brødrene ser ud til at bekrige hinanden igen efter verdens måske korteste våbenhvile nogensinde.

Og nu er Lana Del Rey og Radiohead endt i et juridisk klammeri, fordi sidstnævnte mener, at sangerinden har ladet sig inspirere lige lovlig meget af deres ikoniske ‘Creep’ på hendes ‘Get Free’.

Lana Del Rey har efterfølgende tweetet, at hun ikke var inspireret af ‘Creep’, men alligevel har tilbudt Radiohead 40 procent af rettighederne til ‘Get Free’ – hvilket Radiohead ifølge Del Rey afviste, fordi de vil have 100 procent.

Pudsigt nok blev Radiohead faktisk i sin tid sagsøgt af gruppen The Hollies, fordi de mente, at ‘Creep’ lød som deres nummer ‘The Air That I Breathe’. Det sagsanlæg endte i et forlig, og bandmedlemmer fra The Hollies står nu krediteret som sangskrivere på ‘Creep’.

Hør sangene her og døm selv.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Året der gik – musikårets otte skøreste beefs

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af