Her er syv helt nye album, du skal høre i dag

Hver fredag guider vi til ugens vigtigste udgivelser – denne gang med bl.a. MGMT, Son Lux og Kendrick Lamars 'Black Panther'-soundtrack.
Her er syv helt nye album, du skal høre i dag
Son Lux.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Diverse kunstnere ‘Black Panther: The Album’

Det er ikke ofte, vi bliver helt opslugt af soundtrack-album, men da det kom frem, at Kendrick Lamar var ansvarlig for at kuratere soundtracket til Marvel-filmen ‘Black Panther’, blev vi ellevilde. Compton-rapperen har samlet en vanvittig gæsteliste bestående af blandt andre Khalid, Jorja Smith, Schoolboy Q, James Blake og Vince Staples, så der er god grund til at få lyttet til albummet, selv hvis man ikke normalt er interesseret i superheltefilm.

Op til udgivelsen har vi fået tre singler, alle med Kendrick Lamar som medvirkende. På ‘All the Stars’ og ‘Pray for Me’ slog han sig sammen med sangere, henholdsvis SZA og The Weeknd, og de var mere bløde, poporienterede numre end man typisk forventer fra Kendrick. Han viste dog sin hårdføre side på ‘King’s Dead’, der foruden Kendrick bød på Future, Jay Rock, James Blake over et hektisk Mike Will Made It-beat.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. MGMT ‘Little Dark Age’

MGMT har været vidt omkring på deres første tre album. ‘Oracular Spectacular’ var en frisk dosis psykedelisk popmusik med stærke hooks, og på den efterfølgende ‘Congratulations’ gik de efter mere abstrakte, artistiske sange. Der er vist ikke rigtig nogen, der ved hvad de havde gang i på den noget langhårede ‘MGMT’ fra 2013, og på debutens ti års jubilæum er de nu klar med ‘Little Dark Age’, der lader til at være mere jordnær end de tidligere psykedeliske eskapader.

Vi har fået fire singler op til udgivelsen af  ‘Little Dark Age’. På ‘When You Die’ ser vi dem inkorporere noget folklyd i deres syrede univers, og på ‘Hand It Over’ og ‘Me and Michael’ hører man noget opgivende vemodighed – ikke en stemning, bandet ofte har bevæget sig inden for. På titelnummeret finder man en lidt mere sprælsk lyd og mere poppet sangskrivning. Dog tegner de alle fire et tydelig billede af, at de spilopper, vi lærte at kende for ti år siden, er blevet modne og alvorlige.

Læs vores anmeldelse af albummet HER.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Franz Ferdinand ‘Always Ascending’

Det er snart halvandet årti siden, den skotske rockgruppe udgav deres fremragende selvbetitlede debutalbum. Sidenhen har de aldrig gjort nær så stort indtryk, men der har været nogle solide sange på alle deres udgivelser, selv om de aldrig har ændret særlig meget ved deres stil – nok med undtagelse af 2015-albummet ‘FFS’ som de udgav i samarbejde med kultbandet Sparks.

Singlerne har haft flere trommemaskiner, og for en gangs skyld lader det til, at synthesizerne har mindst lige så stor en plads i musikken som guitaren. Man kan høre en del kærlig inspiration fra new wave-kunstnere såsom Devo, Soft Cell og Talking Heads.

Læs vores anmeldelse af albummet HER.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Veto ’16 Colors’

Danske Veto har holdt pause i fem år, og i mellemtiden har forsanger Troels Abrahamsen i en periode fokuseret på soloprojektet Exec, hvor han lod sin stemme udfolde sig i en mere fyldig, sørgmodig retning. Den vokalteknik tager han med sig tilbage til Veto, der nu er klar med deres første studiealbum siden 2011.

Læs vores anmeldelse af albummet HER.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Son Lux ‘Brighter Wounds’

Ryan Lott, hovedmanden bag Son Lux, har brugt de seneste par år på at udgive soundtracks, så derfor er det ikke blevet til meget ny musik fra den elektroniske trio. Den alsidige og innovative producer er nu parat med ‘Brighter Wounds’, hvorfra vi op til udgivelsen har fået to singler – den nervøse, introverte ‘Slowly’ og den lidt mere bizzare ‘Dream State’, der blander elementer af stadionrock og glitch-pop ind i gruppens innovative lydunivers.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Ezra Furman ’Transangelic Exodus’

Amerikanske Ezra Furman er lidt af en ener, og hans unikke, skæve personlighed kommer især til udtryk i hans tekstunivers. Sidst, han udgav et album, var det med den charmerende ‘Perpetual Motion People’ i 2015, og nu giver han os med ‘Transangelic Exodus’ atter en dosis underfundige, humoristiske sange om at føle sig fortabt omkring køn, kærlighed og identitet tilsat fuzzy guitar og finurlige strygerarrangementer.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.


7. Isabelle Brown ’Only Having A Laugh’

Der var forståeligt nok mange, der tabte kæben godt og grundigt, da engelske Isabelle Brown udgav den modne, stilfulde sang ‘Hey Romeo’ som kun 14-årig. Som om det i sig selv ikke var mærkbart, har hun siden sagt, at den er en del af et mixtape, hun indspillede som kun 12-årig. Når man hører det, tror man nærmest ikke på det. Hendes jazzede r’n’b viser indflydelser fra A Tribe Called Quest, Nina Simone og Eric B and Rakim, og hendes sangskrivning er lige så skarp som nogle af tidens sværvægtere i genren.

Hør mixtapet via Soundcloud her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af