Hold øje med Soccer Mommy: »Chill but kinda sad« emopop fra Nashville

Soccer Mommys guitarbårne lo-fi-pop lyder som døsige tankestreger fra et solbeskinnet soveværelse. Hendes debutalbum er lige om hjørnet.
Hold øje med Soccer Mommy: »Chill but kinda sad« emopop fra Nashville
Soccer Mommy.

Nashville-fødte Sophie Allison er kun 20 år, men siden 2015 har hun sporadisk udgivet fine singer/songwriter-numre, der taler om identitetskriser og kærlighedsnedture med lige dele ømhed og ‘no bullshit’-attitude. Debutalbummet ‘Clean’ er lige på trapperne (2. marts), og de stærke singler ‘Your Dog’, ‘Cool’ og ‘Still Clean’ tyder på, at Soccer Mommy går i en mere punket og dyster retning, der godt kunne gå hen og tiltrække hende en del mere opmærksomhed.

Mac Demarco-vibes og Boogie-nostalgi

De musikalske referencer er mange, når man lytter til Soccer Mommys foreløbige ep’er, og den skingre elektriske guitarlyd leder uundgåeligt tankerne hen på Mac DeMarcos melodiske slackerrock. Lyt for eksempel til ‘Inside Out’, hvor Soccer Mommy og hendes band i videoen optræder henslængt iført monstrøse masker.

Men Soccer Mommy ligger dog inde med en del mere alvor end DeMarco, og det fremgår tydeligt af hendes fine og talenære tekster. »I wish we had chances to talk like this / a little more often / but you were always dealing with your girlfriends’ shit / and I was always feeling broken over it«, synger hun blandt andet på ‘3 Am At a Party’ fra minialbummet ‘Collection’ fra sidste år.

Soccer Mommys sange har tekster og historiefortælling i fokus, men de velskrevne numre bakkes op af let distortede guitarfigurer, plekter-bas og Allisons kronisk forkølede vokal. Disse elementer sammenholdt med Soccer Mommys semi-moody look leder uundgåeligt tankerne hen på den emoagtige poprock-bølge fra 00’erne, hvor Avril Lavigne regerede på toppen af Boogie-listen.

Særligt nummeret ‘Death By Chocolate’ er værd at tjekke ud, hvis man vil have et subtilt skud nostalgi. Selv om poprock-trenden forholdsvis hurtigt døde ud igen, viser Soccer Mommys subtile referencer, at det faktisk kunne noget – men gudskelov gør hun det dog med langt mindre skaktern, eyeliner og røde slips. Sangene lyder derimod som noget, der strømmer ud fra et støvet soveværelse en varm sommereftermiddag.

Musikalske post-it-notes

Hvis man skal have fingrene i Soccer Mommys første ep’er ‘Songs For the Recently Sad’, ‘Songs From My Bedroom’ del 1 og 2 eller den hjerteskærende mini-ep ‘Last Girl / Be Seeing You’ skal man på ægte lo-fi-manér omkring Bandcamp. Enkelte af numrene er dog også kommet med på de senere ep’er ‘For Young Hearts’ og ‘Collection’. Alligevel bør man tage turen omkring Bandcamp, hvor Soccer Mommy har efterladt små, virkelig fine noter til de forskellige udgivelser. ‘Songs For the Recently Sad’ har blandt andet undertitlen »A couple songs about feeling sad over someone«, og ‘Last Girl/Be Seeing You’ er begge dedikeret til en ‘Julian’.

På sin Bandcamp beskriver Sophie Allison desuden sin musik som »Chill but kinda sad«. Den måde Soccer Mommy har distribueret sin tidlige musik på virker uhøjtidelig og impulsiv, og sangene fremstår næsten som følsomme, musikalske post-it-notes – strøtanker omsat til musik.

‘Your Dog’

»I don’t wanna be your little dog / that you drag around«, synger Allison på nummeret ‘Your Dog’ fra hendes kommende ‘Clean’-album. Nummeret er en vred og beslutsom sang om et usundt forhold, hvor den ene part synker ind til, hvad der minder om, ja – et underdanigt kæledyr.

Musikvideoen udvider historien ved at være en ondskabsfuld fantasi, hvor den undertrykte Soccer Mommy koldblodigt myrder sin kæreste og derefter putter sig ømt ind til hans blødende lig. Det er rimelig dystert, og videoen er et tydeligt billede på den mørke ironi, som også ligger i Sophie Allisons kunstnernavn.

Sophie Allison sætter i den grad ord på nogle ret mørke menneskelige relationer, men den lidt ondsindede, rockede vibe klæder hende ekstremt godt og adskiller hende fra de åbenlyse sidestykker Mac DeMarco, Phoebe Bridgers eller Julien Baker.

Læs også: Hold øje med Sahbabii: Junglelovs-trap, der føles som et skud lattergas

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af