Mød NorthSide-aktuelle Rex Orange County: Blid r’n’b med Frank Ocean og Tyler, The Creator som fans

På årets NorthSide-plakat kan det være svært at fjerne blikket fra toppen af plakaten, hvor man finder det ene store navn efter det andet – men kigger man lidt ned finder man en 19-årig romantiker, der absolut også fortjener din opmærksomhed.
Mød NorthSide-aktuelle Rex Orange County: Blid r’n’b med Frank Ocean og Tyler, The Creator som fans
Rex Orange County.

Der er godt med guf at savle over på den endelige udgave af årets NorthSide-plakat, og man skal bestemt ikke glemme at kigge mod de nederste paragraffer. Her finder man et af de mest spændende navne på årets festival, engelske Rex Orange County.

Rex går til daglig under det borgerlige navn Alex O’Connor, og han er en kun 19-årig ung mand fra landsbyen Haslemere i det sydlige England. I 2015 uploadede han minialbummet ‘bcos u will never b free’ til SoundCloud og Bandcamp uden den store fanfare, men med tiden begyndte nogle af numrene at blive delt rundt hist og her, og flere og flere lagde mærke til den skæve og lettere nasale, men samtidig dybt inderlige og troværdige stemme, som den dengang 17-årige sanger besad.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Efterfølgende modtag Rex Orange County en e-mail, der skulle vise sig at være afgørende for hans karriere. En af dem, der havde forelsket sig i den unge englænder, var Tyler, The Creator, der inviterede Rex til at medvirke på tre sange på sidste års roste ’Flower Boy’-album.

Det var ikke kun afgørende, fordi det fik eksponeret Rex Orange County til et større publikum, men selve processen var inspirerende: »At se, hvordan Tyler arbejder, fik mig til at tænke: Hvis ’Flower Boy’ bliver udgivet, har jeg brug for at have noget af min egen musik, der viser, hvor jeg er nu«, fortæller han i et interview med Billboard.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Selv om Rex Orange Countys navn inden udgivelsen af ’Flower Boy’ ikke var særlig kendt i bredere kredse, begyndte han at vække opsigt i musikindustrien. Frank Ocean rekrutterede ham til to koncerter på sin europaturné sidste år, og københavnske Haven Festival var fremsynede og bookede ham, da han kun havde få tusind månedlige Spotify-lyttere – i dag, under et år senere, er han oppe på næsten to millioner.

Hans unikke, uslebne stemme fik opmærksomhed fra en række anerkendte producere, og det resulterede i, at ambitionsniveauet var højere end nogensinde på hans andet album ’Apricot Princess’, der udkom sidste år få måneder inden ’Flower Boy’. Der bliver hevet fra r’n’b, hiphop, jazz, rock, artpop og endda en smule new wave, men Rex Orange Countys kække, romantiske personlighed er til stede i løbet af det hele. Siden albummets udgivelse er den ekstremt behagelige single ’Loving Is Easy’ blevet hans mest streamede sang til dato, og med god grund.

Rex Orange County skal spille på NorthSide lørdag den 9. juni, hvor han forhåbentlig vil fylde Ådalen med landsbyromantik gennem sin genrefusionerende r’n’b-musik. Tyler, The Creator spiller på festivalen samme dag, så mon ikke man kan håbe på en lille genforening af de to markante stemmer?

Læs også: Den gamle NorthSide er død – længe leve NorthSide 2.0

Læs også: NorthSide afslører årets fulde program – 17 nye navne på plakaten

Læs også: Med Body Count har NorthSide skaffet sig tidens mest skarpladte protestband

Læs også: Husk dem med småt: De bedste NorthSide-navne nederst på årets plakat

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af