Top Tracks: Hør ugens 11 bedste nye sange – Iceages violiner og to gange Rae Sremmurd

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 11 bedste nye sange – Iceages violiner og to gange Rae Sremmurd
Bad Gyal.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Zilo ‘Keep Up Wimmi’

Mød Zilo: En 24-årig londoner, der laver r’n’b så legesyg og vibrerende, at det er umuligt ikke at forgabe sig i den. ’Keep Up Wimmi’ er et statement om at have det godt i sit eget selskab og ikke tage livet så dødsensalvorligt. I sidste ende skal alting nok gå.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Natalie Prass ’Short Court Style’

Natalie Prass har lige annonceret sit andet album, ’The Future and the Past’ (1. juni), og førstesinglen er lovende. På ’Short Court Style’ giver hun fokus til den funk, der prægede visse tracks fra debutalbummet, og med sit fængende omkvæd og et lækkert groove går det direkte ind og forfører ørergangene.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. The Blaze ’Heaven’

Den Roskilde-aktuelle producerduo The Blaze er tilbage med musikalsk og visuel poesi på ’Heaven’. Singlen genopliver Édouard Manets berømte oliemaleri Le Déjeuner sur l’herbe (Frokost i det grønne) i et solbeskinnet landdistrikt, hvor ungdommelig glæde går hånd i hånd med afdæmpet, langtidssimrende house. Det bedste fra to verdener mødes og baner vejen for The Blazes debutalbum, der lander til juni.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Clarissa Connelly ‘De Novo’

Det er simple virkemidler, der får Clarissa Connellys nye sang til at virke – et simpelt men spøjst guitarriff sat over for danskerens æteriske vokal, og pludselig går alt bare op i en højere enhed. Senere kommer der også nogle diskrete strygere og synthesizere, der giver nummeret en noget mystisk, utryg stemning. Denne lettere avantgarde folksang er at finde på Clarissa Connelys andet soloalbum, ’Tech Duinn’, der udkommer den 2. april.


5. Elias Boussnina ’5:30’

Elias Boussnina indgraverer sig som nyeste talentfulde skud på den danske r’n’b-scene med ’5:30’. Enkelte vil måske genkende Boussninas karakteristiske vokal fra hans tidligere Soundcloud-projekt Yung Coke, men under sit borgerlige navn påbegynder han for alvor et kapitel, der sigter efter stjernerne med blodsprængt vellyd.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Rae Sremmurd feat. Juicy J ’Powerglide’

Overlad det til Rae Sremmurd at levere en banger af dimensioner. Mississippi-duoens ungdommelige energi står ud af ’Powerglide’ i lårfede stråler, hvor brødrene flekser med skriggrønne Lamborghinier og melodisk tæft over et rocket Three 6 Mafia-samplende beat. Og så aflægger Juicy J – et Three 6 Mafia-medlem – selvfølgelig visit. Singlen stammer fra Rae Sremmurds kommende album ’Sr3mm’, der endnu ikke har en udgivelsesdato.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Young Fathers ’Toy’

Skotske Young Fathers er stort set umulige at rubricere. Til at starte med var de mest hiphop, men det skider ’Toy’ højt og helligt på med en fusion af rock, punk, pop, som rikochetterer mellem noget sofistikeret og næsten primalt. Man gør klogt i at holde øje med deres kommende album ’Cocoa Sugar’, som rammer hylderne 9. marts.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Iceage ‘Pain Killer’

Efter omtrent fem år uden nyt, udgiver københavnske Iceage deres fjerde album ’Beyondless’ den 4. maj, og efter den lidt mere traditionelle postpunksang ’Catch It’ viser de med ’Pain Killer’ en ny, mere pompøs side. Sangen byder på en gæsteoptræden fra den amerikanske sanger Sky Ferreira, og instrumentationen byder både på strygere og horn. Det bliver spændende at se, hvilken af de to ret så forskellige sange, der kommer til at sætte standarden for det kommende album.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Amber Mark ‘Love Me Right’

I starten af året pegede vi på, at man bør holde øje med Amber Mark, og med den sprøde r’n’b-sang ’Love Me Right’ viser hun lige præcis hvorfor, hun er så spændende. Den blide instrumentation sat over for Marks fordrende attitude skaber i starten en sitrende lyd, hvor det tydeliggøres, at selv om hun er utilfreds, handler nummeret først og fremmest om kærlighed. Senere hen skaber nummeret en stor euforisk lydmur, og da står det for alvor frem, at Amber Mark har serveret en massiv popbasker.


10. Bad Gyal ’Yo Sigo Iual’

Barcelona-opkomlingen Bad Gyal, som vi i starten af året udråbte til et lovende Breakin’ Sound-talent, insisterer gennem flere lag autotune på, at berømmelsen ikke har ændret hende på ’Yo Sigo Iual’. Den catalansk-futuristiske single er fra Alba Farelos spritnye mixtape ’Worldwide Angel’, der udkom for en uge siden.

Hør sangen på Spotify HER.


11. Swae Lee ‘Hurt to Look’

Det ville ikke være weekend uden lidt Swae Lee på falderebet. De fleste kender ham som den ene halvdel af tidligere nævnte Rae Sremmurd, men unge Swae har også ambitioner om at folde solovingerne ud. Og solokarrieren lægger umådelig stærkt fra kaj på ’Hurt to Look’: En übermelodisk og insulær dansegulvssmasker, som figurerer på Swae Lees anpart af ’Sr3mm’, der eftersigende er intet mindre end et trippelalbum.

Hør sangen på Spotify HER.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Læs også: Hør ugens 10 vigtigste nye album – bl.a. Superorganism, Node og Turbolens

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af