Her er 10 helt nye album, du skal høre i dag

Hver fredag guider vi til ugens vigtigste udgivelser – denne gang med bl.a. Superorganism, Node, Turbolens.
Her er 10 helt nye album, du skal høre i dag
Node.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Superorganism ‘Superorganism’

Det psykedeliske popkollektiv har hurtigt vist sig at være et af tidens mest spændende nye navne med en række stærke, kreative singler. Så imponerende har deres skæve take på popmusik været, at folk i starten gættede på, at det måtte være et sideprojekt fra medlemmer af The Avalanches eller Tame Impala. Men nej, det er blot otte unge mennesker fra rundt omkring i verden, der havde mødtes i New Zealand – nu udgiver den Roskilde-aktuelle gruppe endelig deres debutalbum.

Læs vores anmeldelse af albummet HER.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Node ‘Cambiarme’

Lyden af Node har domineret de danske hitlister i snart et år, men det er altså først nu, vi får et album fra sangeren og rapperen, der hovedsageligt har opereret inden for afrobeat-lyden. Nu skal lyden (eller noget helt andet?) foldes ud i fuldt format.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Soccer Mommy ‘Clean’

20-årige Sophie Allison har lavet musik under navnet Soccer Mommy siden 2015, men først de seneste par måneder har hun fået den opmærksomhed, hun så sandelig fortjener. Hendes lo-fi-guitarpop veksler mellem det afslappede, det bitre og det triste, og på nummeret ‘Cool’ fra det nye album bliver det næsten helt rocket.

Læs vores anmeldelse af albummet HER.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Haley Heynderickx ‘I Need to Start a Garden’

Hendes navn er noget nær umuligt at stave til, men denne Breakin’ Sound-kunstner er skam værd at tjekke ud, selv hvis efternavnet kan virke afskrækkende. Bevæbnet med en akustisk guitar og sin stærke, Nico-klingende stemme, byder hendes folkrock på et charmerende mix af 60’er-nostalgi og inderlighed.

Hør albummet via Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Valee ‘Good Job, You Found Me’

Valee fik sin første store dosis opmærksomhed her i år, da han kom i stald hos G.O.O.D. Music – hvilket har medført det lidt corny ordspil i titlen på debut-ep’en. Hvis vi lige ser bort fra det, har vi at gøre med en traprapper, der især stikker ud på grund af sin blide, lyse stemme, der næsten går i ét med beatet. Spørgsmålet er blot, om hans talenter kan strække sig til en hel ep, eller om han ligesom sin forgænger Desiigner er en one-trick-pony.

Hør ep’en via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. The Breeders ‘All Nerve’

I 2013 forlod bassist Kim Deal det revolutinerende rockband Pixies efter at have været medlem af gruppen i 25 år. Det gav hende heldigvis mere tid til at fokusere på sit andet band, The Breeders, der i år kan fejre 25 års jubilæum for deres klassiske album ‘Last Splash’. Dette bliver blandt andet fejret med et besøg på dette års udgave af Tinderbox og med udgivelsen af ‘All Nerve’, deres første album i ti år, der forhåbentlig kan løfte niveauet fra den lidt skuffende ‘Mountain Battles’ fra 2008.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Lucy Dacus ‘Historian’

Den noget low-key sanger Lucy Dacus udgav for to år siden sit debutalbum ‘No Burden’, der blandede elementer af både lo-fi og slowcore ind i singer/songwriter-traditionen. Med tiden er hendes lyd både blevet mere energisk, mere varieret i instrumentationen og mere poleret, så det er spændende at se, om hendes sangskrivning stadig manifesterer sig lige så tydeligt på efterfølgeren ‘Historian’.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Jonathan Wilson ‘Rare Birds’

Jonathan Wilson har de seneste par år gjort sig bemærket som Father John Mistys faste samarbejdspartner. Ved siden af sit arbejde med Josh Tillman og diverse andre musikere har han dog også i en årrække selv udgivet folkprægede singer/songwriter-album på egen hånd, og nu er det fjerde af dem klar.

Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Andrew W.K. ‘You’re Not Alone’

Andrew W.K. er rockmusikkens største festabe, men han er også en klassisk trænet, teknisk dygtig og teoretisk velbevandret multiinstrumentalist. I starten af 00’erne gjorde han stort indtryk på verden med sin over-the-top festmetal, men holder den tilgang til tingene stadig i 2018?

>Hør albummet via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Turbolens ‘II’

Da Bo Rune Madsen efter 20 år som medlem af Mew forlod bandet i 2015, var der nok ingen der havde forventet, at Turbolens var det næste skridt – et band, der ud over Bo udelukkende består af folkeskoleelever. Sidste år fik vi den glimrende debut-ep ‘Tro, håb & kærlighed’, og nu serverer han efterfølgeren ‘II’, der formentlig byder på mere legesyg poprock fra Bo og børnene.

Hør ep’en via Spotify HER eller Apple Music HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af