Fem oplagte hiphop-afløsere til Cardi B’s aflyste Roskilde-koncert

Cardi afslørede i weekenden, at hun er gravid. En glædelig nyhed, der dog går ud over rapperens koncert på Roskilde Festival, som nu er aflyst. Hvem skal erstatte hende?
Fem oplagte hiphop-afløsere til Cardi B’s aflyste Roskilde-koncert
ASAP Rocky. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

For det første: Stort tillykke til Cardi B, som under weekendens ‘Saturday Night Live’-optræden kunne fremvise en lille bule på maven, der bekræftede rygterne om, at hun er gravid – faren er naturligvis hendes forlovede, Offset fra Migos.

For det andet: Øv…

Cardi B aflyste mandag morgen sin optræden på sommerens Roskilde Festival, og den rapkæftede rappers første koncert på dansk jord er altså udskudt på ubestemt tid.

Det bringer os naturligt videre til det presserende spørgsmål: Hvem skal afløse Cardi B i Roskilde-programmet?

Det er nogle faktorer, som spiller ind, for selve plakaten er jo ude:
1. Afløseren skal kunne spille onsdag den 4. juli, hvor Cardi var planlagt, da planlægningen med Orange/Arena-navne jo skal gå op.
2. Afløseren skal være af en størrelse, der ligesom Cardi kan fylde Arena.
3. Afløseren skal (helst) være et hiphopnavn. Når man fjerner en rapper fra toppen af plakaten, dur det jo ikke at komme med et rocknavn i stedet.

Med Tinderbox, Haven, Distortion, NorthSide, Hafnia Zoo, For Evigt Hip Hop og Smukfest på banen, er der allerede tyndet gevaldigt ud i muligheder, som opfylder alle ovenstående tre krav. Men det er muligt at finde nogle hiphopkunstnere, som burde kunne leve op til standarden – på papiret altså, for man ved jo aldrig, hvilke planer der foregår bag kuliserne, som os medier ikke er bekendte med.

Her er et overblik de fleste af de (mere eller mindre) aktuelle hiphopnavne, som lever op til krav nummer 2 og 3. Selve timingen er dog noget helt andet, for de fleste navne på listen er jo amerikanere, der ikke bare lige smutter til Europa.

Der er dog fem ret oplagte navne, som både er i Europa og ledige 4. juli. De mindre oplagte kommer længere nede. Hertil er der også den mulighed, at Roskilde Festival hiver en joker op af hatten, der ikke er turnéaktuel, som de for eksempel gjorde med Ice Cube.

Oplagte afløsere

ASAP Rocky: Rocky varmer i øjeblikket op til sit kommende album i stor stil, og han har allerede fire europæiske festivalkoncerter linet op i maj, juni og juli. Roskilde-ugen er helt åben.

Lil Pump: Soundcloud-rapperen rammer Europa til sommer, hvor hans første koncert er på Wireless Festival 8. juli – altså søndagen i Roskilde-ugen. Så hvis han kommer et par dage før (hvilket umiddelbart er muligt qua hans US-koncerter), så kunne Roskilde være en mulighed.

Migos: Migos rammer Europa allerede i slutningen af maj til Primavera og har flere europæiske festivaler på plakaten. Blandt andet norske Palmesus den 6. juli, som ligger klods op af Roskilde-datoen. Eneste spørgsmål er, om Offset skal hjem til USA for at være med under Cardi B’s fødsel? Hun har trods alt termin midt under Roskilde.

Lil Uzi Vert: Han aflyste godt nok sidste år, men måske Lil Uzi Vert skulle have chancen igen? Det er lidt en chance, men på den anden side er hans stjerne kun vokset siden da. Spiller til Wireless Festival i London søndag den 8. juli, så han er i nabolaget.

Skepta: Skepta er på sin vis mere end oplagt, men han var der trods alt tilbage i 2016. Det var Stormzy også (som spiller på festivalen til sommer), men er det for meget med to gengangere fra forrige år?

Nu vi er ved de oplagte, kan vi måske også lige kort bevæge os over i r’n’b’en og soulens verden. SZA og Childish Gambino er ikke hiphop, bevares, men de er begge i Europa under Roskilde Festival og ville begge pynte gevaldigt på plakaten. Skulle det ikke være muligt at finde en hiphoperstatning.

Umulige eller (meget) mindre oplagte afløsere

Rae Sremmurd: Spiller i USA 5. juli, men kommer til Europa dagen efter. Passer dog ikke med spilledagen 4. juli.

J. Cole: Han spiller i USA den 3. juli, men har en koncert i Europa 6. juli. Usandsynligt, men ikke umuligt.

Layrun Hill: Hun er ledig, men i USA under Roskilde Festival.

2 Chainz: Han er ledig, men i USA under Roskilde Festival.

Travis Scott: Er i USA under Roskilde Festival.

Future: Han er ledig, men i USA under Roskilde Festival.

Chance the Rapper: Han er ledig, men spiller ikke festivaler denne sommer.

The Diplomats: De er i USA under Roskilde Festival.

Wu-Tang Clan: De spiller godt nok i England på Lovebox-festivalen 13. juli, men hiphopgruppen ville nok være for stort et skridt op ad rangstigen. At have Wu-Tang og Eminem på Orange samme dag virker usandsynligt.

M.I.A.: Hun har kun en enkelt koncert planlagt – godt nok en festival i England i august, men stadig usandsynligt.

Big Sean: Han er i Europa, men spiller i Ungarn den 4. juli.

Læs også: Roskilde Festival: Fem tanker om det endelige program – på godt og ondt

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af