NorthSide-programmet var åbenbart ikke færdigt – tre nye navne på plakaten

NorthSide-programmet var åbenbart ikke færdigt – tre nye navne på plakaten
Soleima. (Foto: Toke Hage/Soundvenue.)

Vi var mange, der troede, at NorthSide var færdige med at tilføje nye navne, da de i februar annoncerede årets plakat og nåede op på 41 navne. Festivalen har dog lidt mere i ærmet, og nu er der kommet yderligere tre navne på plakaten: MC50, Soleima og Yungblud.

MC50 er en jubilæumsudgave af Detroit-bandet MC5, der for 50 år siden udgav det banebrydende debutalbum ‘Kick Out the Jams’, der i dag anses som en af de vigtigste forløbere for punk såvel som metal – hvis ikke det første punkalbum nogensinde. Gruppens oprindelige konstellation er ikke sammen længere, men Wayne Kramer, der også var forsanger tilbage i 60’erne, har sammensat et stærkt band med medlemmer fra Soundgarden, Fugazi, King’s X og Zen Guerrilla til at fejre 50-året for en af de største rockudgivelser nogensinde. MC50 spiller fredag den 8. juni.

De får følgeskab af den unge britiske rockmusiker Yungblud, der udgav sin første ep tilbage i januar. Han spiller på NorthSide lørdag den 9. juni.

Det eneste danske navn på den nye liste er Soleima, der for lidt over en uge siden udgav ep’en ‘Bulldog’. Hun indtager Ådalen torsdag den 7. juni.

Læs også: Kære NorthSide: Her er vores ønsker til den endelige tidsplan

Læs også: Husk dem med småt: De bedste NorthSide-navne nederst på årets plakat

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af