Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – The Internet, Jon Hopkins og Stromae-comeback

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – The Internet, Jon Hopkins og Stromae-comeback
Stromae.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Jon Hopkins ‘Everything Connected’

Sidste måneds Top Tracks inddrog Jon Hopkinsformstærke ‘Emerald Rush’, der ud over en fantastisk lydside var udstyret med en animeret musikvideo. Denne tendens viderebroderes på ’Everything Connected’, en langtidssimrende techno-ambiance, hvor Burial-agtige trommetunneller danner parløb med en interessant vandmandsvideo. Begge singler er fra Hopkins’ kommende album ’Singularity’, der udgives den 4. maj og kan opleves live i Den Grå Hal den 12. oktober.


2. Elina ’Wild Enough’

Svenske Elinas navn har været gemt omme i diverse sangskrivningsnoter for blandt andre Zara Larsson, men det ophører med debutsinglen ’Wild Enough’, der tackler spørgsmål om selvtillid og tvivl. Temaet er egentlig ironisk, eftersom Elinas røst er så rendyrket et talent, at det sagtens kan fylde et helt nummer ud med bare en smule pianobund.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Sahbabii feat. 21 Savage ‘Outstanding’

Tidligere på året fik Sahbabiis susende lattergas-trap gode ord med på vejen af os, og med sin nye single cementerer Atlanta-rapperen hvorfor. ’Outstanding’ er en klistret og skæv sag, hvor Svampebob Firkant-insinuerende linjer hvirvler: »Came from the bottom bikini / now these bitches on my weenie«, mens 21 Savages blytunge aura bidrager med tiltrængt modvægt. ’Outstanding’ er fra Sahbabiis kommende debutalbum ’Squidtastic’, som endnu ingen udgivelsesdato har.


4. Lillebittebock ‘Fucked op’

Denne uge zoomede vi temalinsen ind på den nye bølge af danske rappere, vi spår et stort 2018. I den anledning lagde stortalentet Lillebittebock vejen forbi Standard – Soundvenues hiphoppodcast, der vanen tro diskede op med en eksklusiv premiere af hans narkotiske nummer ’Fucked op’. Sangen kan høres omtrent 32 minutter inde i udsendelsen, men giv da lige hele afsnittet et spin, nu hvor du er i gang.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Hatchie ’Sleep’

Hatchies dugfriske ’Sleep’ føles som en eksemplarisk hymne til en corny, rosenrød 80’er-filmslutning. Det australske band laver kalejdoskopisk drømmepop med sanger Harriette Pilbeam i front, der gjalder teenageinsisterende toiletvægstekster i fuld blomstring: »Baby, I’m a piece of glass, I shatter so fast / don’t know how long I’ll last / is one day too much to ask?«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Mitski & Xiu Xiu ‘Between the Breaths’

Fra et (potentielt) soundtrack-nummer til et andet finder vi ’Between the Breaths’ af japansk-amerikanske Mitski og avantgardeforetagendet Xiu Xiu, der fletter fingre på sortrandet, sitrende og næsten industriel vis om momenterne mellem hvert åndedrag. ’Between the Breaths’ figurerer på soundtracket til sci-fi-komedien ’How to Talk to Girls at Parties’, der havde premiere på Cannes sidste år.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Lowly ‘Wood’

Lowlys dreampoppede debutalbum ’Heba’ strøg direkte ind på en tredjeplads i vores rangering af 2017’s bedste danske album. Med ’Wood’ fortsætter kvintettens momentum, hvor langstrakte synths spændes ud i en smuk materie af 80’er-elementer, tumlende slagtøj og omkvæd om at bo i et glashus. Singlen lander med annonceringen af en amerikansk miniturné, der tager bandet forbi New York, Los Angeles og Seattle.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Stromae ‘Défiler’

Selv om belgiske Paul Van Haver alias Stromae blev verdenskendt på den skingre dansegulvsbasker ’Alors on Danse’ for snart ni år siden, kan han også en ting eller to i den mere nedtonede og stemningsmættede ende af lydspektret. Den ni minutter lange ’Défiler’, komponeret i samarbejde med broren Luc Junior Tam, markerer Stromaes første luns originalmusik i hele fem år, der blev luftet for første gang under et nyligt modeshow i Paris.

Hør singlen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. The Internet ‘Roll (Burbank Funk)

Som samlet entitet har der været pænt vindstille omkring The Internet siden 2015’s Grammy-nominerede ’Ego Death’. Men nu er Syd, Steve Lacy og co. tilbage for fuld funksmadder med ’Roll (Burbank Funk)’, der med garanti vil futte mangt et dansegulv af. Bassen er så svedig, at man kan lugte den, mens Syds og Lacys vokaler kredser om hinanden som tågede turtelduer. Mon ikke den her bliver en klar publikumsfavorit, når kvintetten svinger forbi dette års NorthSide?


10. Hennedub feat. Gilli & Lukas Graham ‘Holder fast’

Som beatarkitekten bag hits som blandt andre ’Rica’, ’Mamacita’ og ’Habibi Aiwa’ er Hennedub en af de seneste års mest succesfulde danske producere. Men nu er Henrik Wolsing også klar til at folde solovingerne ud med singlen ’Holder fast’, hvor legekammeraterne Gilli og Lukas Graham aflægger visit på et smittende popnummer, der dunster en anelse af producerens karakteristiske afrobeat-lyd. ’Holder fast’ er første snas fra Hennedubs kommende debut-ep, der i løbet af i år vil byde på flere singler med endnu hemmeligholdte samarbejdspartnere.

Hør sangen på Spotify HER.

Læs også: Hør ugens syv vigtigste nye album – bl.a. Post Malone og Janelle Monáe

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af