Koreografen fra Childish Gambinos ‘This Is America’-video: »Pointen er at få en diskussion i gang«

Koreografen fra Childish Gambinos ‘This Is America’-video: »Pointen er at få en diskussion i gang«
Childish Gambino i 'This Is America'-videoen

Pigeons and Planes har interviewet Sherrie Silver, der var koreograf på videoen til Childish Gambinos nye single, ‘This Is America’.

Videoen har vakt meget opmærksomhed for især sin vekslen mellem lystige dansesekvenser og ufiltreret vold med skydevåben. Om sit bidrag til videoen siger hun: »Der er mange mørke tematikker i den, så de ville have os til at være videoens lys. Børn er uskyldige og uvidende om, hvad der sker. Vi var der for at smile og bringe glæde til alle, der så videoen, for baggrunden er fyldt med så meget mørke og virkelighed«.

Silver, der er født i Rwanda, brugte elementer af både traditionel afrikansk dans og moderne hiphop-moves. »Dans er noget af vigtigste for os« siger hun. »Uanset hvor meget der sker – selv hvis vi er midt i en krig, i fattigdom eller i sult – så er én ting, der binder afrikanere sammen, at vi danser vores sorger væk. End ikke professionelt, det er bare en del af vores kultur«. Hun siger, at de inkluderede stilarter inkluderer Shaku Shaku fra Nigeria, Alkayida og Azonto fra Ghana, Gwara Gwara fra Sydafrika og en masse stilarter uden navne fra rundt omkring i Afrika.

Silver, der også koreograferede Childish Gambinos optræden med sangen på ‘Saturday Night Live’, siger, at hun er glad for at se, hvor mange forskellige tolkninger, der har været af koreografien og af videoen på internettet: »Hele pointen er at få en diskussion i gang og  få folk til at komme med deres egne holdninger. Selv som del af det kreative hold ved jeg for eksempel ikke, hvad Donald løber fra i slutningen af videoen«.

Det er uden tvivl en spektakulær video, som man kan se mange gange og altid finde nye detaljer i.

Læs hele interviewet med Sherrie Silver HER.

Læs også: Er Childish Gambino den anti-Kanye, verden har brug for lige nu?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af