Spot Festival: Triumferende Saveus fik alle op på stikkerne – også sikkerhedsvagterne

Spot Festival: Triumferende Saveus fik alle op på stikkerne – også sikkerhedsvagterne
Saveus præsterede fredagens største kø, og vores fotograf kom desværre ikke ind. Her er Martin på Roskilde Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

I maj 2016 fik Martin Hedegaard gradvist publikum på benene i Musikhusets Store Sal med sin koncert under Spot Festival. Samme sted, samme måned, bare to år senere fløj forsamlingen allerede op af sæderne i momentet, Saveus trådte ind på scenen, og forsamlingen var en kontinuerligt boblende enhed mere end klar på at lade sig henføre.

Gigantiske sæbebobler af kærlighed svævede uophørligt mod bandet, og der var total fællessang i ‘Everchanging’ og ‘Himalaya’, som blev indledt med et pragtfuldt ‘wait for it’-øjeblik, hvor den første strofe skabte suspense, inden musikken blev sluppet løs.

Tydeligvis høj på denne euforiske synergi inviterede Hedegaard sågar publikum på scenen i afslutningen af ‘Levitate Me’, det sidste nummer på setlisten. Et træk, som åbenlyst fik de synligt utilfredse sikkerhedsvagter på stikkerne, men det var et herligt uforudsigeligt twist.

Musikalsk har Saveus udviklet sig fra den selvproklamerede ‘science fiction gospel’, der prægede starten af karrieren, og det nye materiale, som blev præsenteret i Musikhuset, befandt sig i et dynamisk spændingsfelt mellem det organiske og det klubbede. Et nummer, der transformeredes fra en The Doors-agtig orgelmelodi til et hypnotisk hook, stak særligt ud.

Det var kløgtigt, at Hedegaard varierede fraseringerne i versene på ‘Will Somebody Save Us’, så de brusende omkvæd steg endnu højere til himmels. Ligesom det klæder ham at hengive sig fysisk i rollen som dansende frontmand, stålsat på at inkludere alle tilstedeværende i den musikalske maksimalisme. Omend det blev lige vel overgearet med de talrige » Er I klar til det?«-opfordringer, virkede det samtidig forbasket effektivt.

Spådomme skal man naturligvis være varsom med, men vurderet ud fra denne Spot-opvarmning, venter der en oplevelse af de helt store på Orange Scene til sommer.

Læs også: Se billeder: Soundvenue og s!b!p! kickstartede Spot Festival med bl.a. De Underjordiske og Yangze

Saveus. Koncert. Musikhuset, Store Sal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af