XXXTentacion vender tilbage til Spotifys officielle playlister

XXXTentacion vender tilbage til Spotifys officielle playlister
XXXTentacion mugshot. (Foto: Miami Dade County Corrections/Getty Images)

Tidligere på måneden kom nyheden om, at Spotify ville fjerne R. Kelly og XXXTentacion fra officielle playlister for at slå ned mod de amoralske og kriminelle gerninger, de to herrer gentagne gange er blevet anklaget for at udføre – i XXXTentacions tilfælde blandt andet systematisk og manipulerende vold mod sin da gravide ekskæreste.

Nu skriver Bloomberg, at Spotify planlægger at lade XXXTentacions musik vende tilbage til de officielle Spotify-playlister. Det sker i kølvandet på, at repræsentanter for mange kunstnere, herunder Kendrick Lamar, har klaget over Spotifys politik, og visse har endda truet med at trække deres musik fra streamingtjenesten, hvis det fortsatte.

Bloomberg skriver desuden, at Spotify mødte mange anklager om censur, da de fjernede XXXTentacions sange fra playlisterne – heriblandt fra præsidenten af Top Dawg Entertainment.

Bloomberg skriver også, at mange har påpeget, at XXXTentacion og R. Kelly er sorte, mens kunstnere med andre hudfarver, såsom David Bowie, 6ix9ine, Burzum og Red Hot Chili Peppers, øjensynligt ikke er blevet påvirket af politikken til trods for lignende eller værre anklager.

Som afslutning lyder det, at R. Kelly mystisk nok ikke vil vende tilbage til playlisterne sammen med XXXTentacion. Muligvis har dette noget at gøre med, at politikken skadede XXXTentacions streamingtal langt mere, end den skadede R. Kellys.

I dansk Spotify-regi nåede XXXTentacion aldrig at blive fjernet fra playlisterne ‘Hip-Hop du kender’ og ‘Chilled Vibes’. Playlisten ‘This Is XXXTentacion’ blev derimod genoprettet for 24 timer siden. Han er endnu ikke tilbage på den populære amerikanske ‘RapCaviar’-playliste.

Læs også: XXXTentacion dropper søgsmål mod kvinden, der tilsyneladende bliver slået i kontroversiel video

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af