Dr. Dre og Jimmy Iovine dømt for at have snydt samarbejdspartner – skal betale 25 millioner dollars

Dr. Dre og Jimmy Iovine dømt for at have snydt samarbejdspartner – skal betale 25 millioner dollars
Dr. Dre.

En jury i Los Angeles konkluderede i sidste uge, at hovedtelefonmogulerne Jimmy Iovine og Dr. Dre skyldte deres tidligere samarbejdspartner i Beats, Steven Lamar, 25 million dollars. Det skriver Billboard.

Uenighederne handlede som så ofte om en kontrakt. Lamar var blevet betalt royalties for den oprindelige Beats Studio-model, som han foreslog sammen med designer Robert Brunner. Han modtog dog ikke en øre for de senere modeller, Studio 2 Remastered, Studio 2 Wireless og Studio 3. Det er nu blevet vedtaget, at Lamar var berettiget disse royalties, hvorfor Dr. Dre og Jimmy Iovine nu skylder ham præcis 25.247.350 dollars.

Det blev vurderet, at Studio 2 Remastered, Studio 2 Wireless og Studio 3 alle benyttede det grundlæggende design fra den oprindelige Beats Studio-model, som Lamar foreslog, blot med nogle mindre væsentlige kosmetiske ændringer – og den oprindelige kontrakt dækkede specifikt, at Lamar blev betalt for variationer med mindre kosmetiske ændringer.

Retssagen strækker sig tilbage til 2016, hvor Lamar oprindeligt søgte 100 million dollars i royalties.

Ifølge Forbes sidder Dr. Dre dog på over 740 millioner dollars, så dette er nok en mindre udgift for den toneangivende hiphoppersonlighed.

Læs også: Dr. Dre har tabt varemærkesag mod gynækologen Dr. Drai

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af