Nephew gjorde Orange-comeback med manér

Nephew gjorde Orange-comeback med manér

Nephews supertanker vendte tilbage til deres nu tredje propfyldte koncert på Orange, og den kolossale lyd blev kørt i gang med langsom trommemotor, mens tonstunge guitar- og keytar-riff blæste gang i hits som ‘Igen og Igen &’ og ‘Movieklip’.

Men selv med en supermotor var det svært at overgå de omtalte koncerter fra 2007 og 2010 – især med ny musik, der ikke matcher samme rå energi som på gruppens tidlige album. Så selv om ‘Amsterdam’ afslutningsvis viste sine hitkvaliteter med hele publikum på hug, så var det i høj grad nostalgien, der sejrede torsdag aften.

‘Du danske supersommer’ fungerede dog som en god bro mellem gammelt og nyt med sit Superliga-omkvæd, og Marie Højlund løftede flot den noget nær umulige opgave at skulle indtræde i denne monstrøse setting som bandets nyeste medlem. Hun blev retmæssigt hyldet.

Højlunds mystiske stemme passede godt ind i det tunge lydunivers, og især på ‘Byens hotel’ gjorde den vokale duoeffekt fortællingen flottere, mens et solostykke gav et tiltrængt bræk fra lydmotoren.

Og ja, så gav hun naturligvis plads til en af landets mest intense frontfigurer, der både i stemme og performance vendte tilbage til Orange Scene med manér.

Simon Kvamm var nemlig som altid nærværende, og humoren strålede, da han i det tilbagevendende øst-vest-opgør under ‘Worst/Best Case Scenario’ udlignede resultatet med en VAR-afgørelse. Tavlen siger nu 2-1 til øst, men som Kvamm selv påpegede, er det måske ikke sidste gang, supertankeren spiller på Orange.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Læs også: Hvis publikum kunne bestemme: Ønsker til Roskilde Festival 2019

Læs også: Roskilde Festival: Publikums yndlingskoncerter – plus de største skuffelser

Nephew. Koncert. Roskilde Festival, Orange Scene.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af