Kendrick Lamar skuffede på Smukfest: Rapperen var en skygge i Bøgeskoven

3 6
Kendrick Lamar skuffede på Smukfest: Rapperen var en skygge i Bøgeskoven
Arkiv: Kendrick Lamar i New York. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Selv når Kendrick ikke leverer sin sædvanlige standard, er han stadig virkelig god. Hans liveshow har imponerende visuals, flowet er stort set fejlfrit, og han har lavet nogle af det seneste årtis bedste album og sange. Det er altid en fornøjelse at høre ham spille ting som ‘Humble’ eller ‘DNA’.

Men alligevel var der noget, der manglede til Kung Fu Kennys Smukfest-koncert.

Det samme avancerede setup, der havde fungeret så fantastisk i Royal Arena tidligere i år, vakte ikke rigtig genklang på Bøgescenen i Skanderborg. Det var som om, alle effekterne havde den modsatte virkning: I stedet for at røgen, lysene og alle de andre tricks blæste os omkuld, skabte de en slags afstand til artisten i midten af det hele. Konsekvensen var, at Kendrick havde svært ved for alvor at nå ud.

I Royal Arena var han en mesterlig hiphop-sensei. Men her, i Bøgeskoven, sparkede han rundt på må og få uden at ramme de rigtige steder. Han blev på en måde en skygge af sig selv. En hætteklædt rapper, der forsvandt i al larmen omkring sig.

Og ja, nogle gange var det decideret larm: Hvornår lærer rappere at få styr på deres livetrommeslagere? 808-trommerne på Kendricks produktioner havde ikke godt af, at hans medbragte musiker troede, han var medlem af Safri Duo. Han hamrede så ukontrolleret, at ellers stensikre vindersange som ‘King Kunta’ var tæt på at forsvinde totalt.

Men som sagt: Selv når tingene ikke lige går Kendricks vej, er han stadig stærk. ‘Swimming Pools (Drank)’ var et ret så magisk moment på Smukfest, og åbneren ‘DNA’ er stadig en slagkraftig knytnæve af en hiphopsang. Bundniveauet er fortsat højt.

Samtidig virkede Kendrick Lamar ikke som en af den slags artister, der bare dukker op for pengene og ikke leverer. Det virkede mere som om, det bare var en af den slags dage, hvor tingene ikke lige går op i en højere enhed – desværre.

Læs også: Se Kendrick Lamar debutere som skuespiller over for 50 Cent

Kendrick Lamar. Koncert. Smukfest.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af