Post Malones Smukfest-koncert var lige så strålende som hans guldtænder

Post Malones Smukfest-koncert var lige så strålende som hans guldtænder
Arkiv: Post Malone på Coachella, 2018. (Foto: Christopher Polk/Getty Images)

Til sidst havde Post Malone overskud til at synge sit første hit, ‘White Iverson’, a cappella. Han drillede publikum med små bidder af sangen, før han kastede sig helt ud i den, og den fyldte Bøgescene på Smukfest åd det råt.

Alle skrålede med for fuld udblæsning. Det var et nærmest magisk øjeblik, for allerede inden da havde den buttede rapper med det gigantiske guldtand-smil givet et exceptionelt stærkt show på Skanderborg.

Denne her sært karismatiske og totaltatoverede mand virkede veloplagt og engageret fra det øjeblik, han trådte ind på scenen med ‘Too Young’. Selvfølgelig fungerede storhits som ‘Rockstar’, ‘Psycho’ og ‘Better Now’ fantastisk, men det var næsten endnu mere imponerende, hvordan rapperens vokal bar stille sange som ‘Stay’ og ‘Paranoid’.

I en tid, hvor mange rappere lader autotune og backtrack gøre arbejdet, var det virkelig stærkt, at Postys livevokal kunne bære det hele selv.

Og i en tid, hvor mange unge rappere har travlt med at rappe så mange hits på så kort tid som muligt, var det befriende at se Post Malone mestre et undervurderet koncertgreb: Kunstpausen. Efter næsten hver sang smilede han skævt til publikum med et glimt i øjet eller brølede et lyksaligt »skål«, hvilket Smukfest-gæsterne tog imod med kyshånd. Det var en mindre kærlighedsaffære mellem publikum og artist, der fandt sted her.

Samtidig er det selvfølgelig også bare fascinerende, når man får lov til at se en kunstner, der er på sit kommercielle højdepunkt. Det er vel nærmest kun Drake, der er større end den her unikke rockstar-rapper lige nu, og det var imponerende at se ham ryste det ene hit efter det andet ud af ærmet på Bøgescenen.

Det føltes som en triumf. Der er mange (inklusiv mig selv for at være helt ærlig), der ikke troede, at Post Malone ville nå så langt. Og der var sikkert også mange, der ikke troede, han kunne levere et så stærk show.

Men senest nu har Posty bevist, hvad han kan. Smukfest-showet beviste uomtvisteligt, at vi lever i en Post Malone-verden lige nu.

Læs anmeldelse: Post Malone ‘Beerbongs & Bentleys’

Post Malone. Koncert. Smukfest.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af