Serpentwithfeet forvandlede Haven til en intim terapitime

Serpentwithfeet forvandlede Haven til en intim terapitime
Serpentwithfeet på Haven. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Med fokuseret mine, determineret blik og en guldpompon i hånden indtog Serpentwithfeet sin scene. Hans blik scannede køligt sit publikum, som skulle han fælde dom over hver enkelt af os.

Serpentwithfeet – eller Josiah Wise, som han i virkeligheden hedder – imponerede fra første frasering. Hans fortid som gospelsanger og klassisk vokalist fornægter sig ikke. Det høres i måden, han leger med hele registret og leverer hver linje med samme svimlende professionalisme, som imponerede vidt og bredt på debutalbummet ’Soil’. Et ambitiøst, komplekst studie af gospelgenren med både klassiske og elektroniske indslag.

Dramatikken i Serpentwithfeets univers er helt essentiel. Derfor var det da også på sin vis skuffende, at han var alene på scenen, når nu han på plade bakkes op af så smukke strygerarrangementer og korstemmer. Da stemmen (foruden klaver og backingtrack) var hans eneste reelle instrument på scenen, degraderede det nogle af hans sange til prætentiøse vokallege.

Men at Wise stod alene på scenen med sin vokal, sit klaver og sit hjerte uden på tøjet havde også en helt unik fordel: Han forvandlede scenen til sin helt egen intime terapisession. Følsomheden, der til tider går tabt i store armbevægelser, var i højsædet. Hans blik havde ikke scannet os for at dømme – han havde blot skabt sig et overblik over os, som han ville indvie i sine dybeste følelser og hemmeligheder.

Den følsomme terapitime var ikke kun rørende. På numre som ’Fragrant’, ’Penance’ og ikke mindst det rørende højdepunkt ’Wrong Tree’ rev Wise sig lidt ud af sine dybe tanker og krydrede sin levering med et par spontane jokes. Det føltes derfor ikke som om, terapien fandt sted i et koldt konsultationslokale – snarere over en whiskey på et saloon-klaver, hvilket nok var den allersidste scene, jeg inden koncerten havde forestillet mig, jeg ville føle mig hensat til.

Serpentwithfeets tankestrømme og fraseringslege blev desværre en kende for ensformige undervejs. Men da han sluttede af med en hjertevarm, dybtfølt version af ’Bless Ur Heart’, herskede der ingen tvivl om, at han havde været ægte. Dem, han rørte, rørte han dybt. Direkte fra sit blottede hjerte til vores.

Læs anmeldelse: Serpentwithfeet ‘Soil’

Serpentwithfeet. Koncert. Haven.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af