Her er syv helt nye album, du skal høre i dag

Hver fredag guider vi til ugens vigtigste udgivelser – denne gang med bl.a. Kurt Vile, Quavo og Ella Mai.
Her er syv helt nye album, du skal høre i dag
Quavo.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Kurt Vile ‘Bottle It In’

»Cause’ I’ve always had a soft spot for repetition«, synger slackerrockeren Kurt Vile på sin seneste single ‘One Trick Ponies’. Det siger du ikke, fristes man til at udbryde, men i netop repetitionen finder man også en stor del af Viles appel.

Det betyder nok også, at den 38-årige Philadelphia-sangskriver næppe kommer til at bjergtage mange nye fans med ‘Bottle It In’, hans syvende studiealbum, for det er med al sandsynlighed en noget nær direkte forlængelse af tidligere udgivelser. Repetition eller ej, så lover singlen ‘Loading Zones’ i hvert fald godt for endnu en solid pose highway-viser.

Hør via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Connan Mockasin ‘Jassbusters’

Tre minutter og 40 sekunder. Så længe strækker newzealandske Connan Mockasin sin groovy guitarsolo på sin seneste single ‘Charlotte’s Thong’. Og det er altså ikke en høj kompleksitet, der retfærdiggør den næsten fire minutter lange jamsession, skal jeg hilse og sige; nej, det er faktisk en næsten provokerende basal solo, men som man (jeg!) simpelthen ikke kan holde sig i ro til. Den er hypnotisk fræk. Og det er jo lige dét, den skøre Mockasin er – og forhåbentligt fortsætter med at være her på sit fjerde album ‘Jassbusters’, det første siden ‘Caramel’ fra 2013.

Hør via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Quavo ‘Quavo Huncho’

Én af de mest dominerende skikkelser på hiphopscenen, Quavo, er klar med sin solodebut ‘Quavo Huncho’. Som en del af Migos, som gæst på diverse hits, som den ene del af Huncho Jack (hvor den anden er Travis Scott) og nu som soloartist virker Quavo simpelthen allestedsværende disse år.

»This is a Quavo record«, har han sagt i et interview med GQ om ‘Quavo Huncho’. Og hvad det så præcist betyder, ved han faktisk ikke helt endnu: »That’s what I’ll learn from my fans«.

Hør via Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Ella Mai ‘Ella Mai’

Siden den engelske r’n’b-sangerinde i 2016 blev en del af DJ Mustards 10 Summers-pladeselskab, har hun udgivet tre ep’er: ‘Time’ og ‘Change’ fra 2016 og ‘Ready’ fra 2017. Nu er tiden omsider kommet til en fuldlængdeudgivelse fra den 23-åriges hånd. Debutalbummet er selvbetitlet ‘Ella Mai’, og den London-fødte sangerinde kan blandt andet prale af en ret så prominent gæstetrio bestående af John Legend, Chris Brown og H.E.R.

Hør via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Speaker Bite Me ‘Future Plans’

Den danske rockkvartet Speaker Bite Me er tilbage efter 11 års udgivelsessabbat. Og det er altså ikke så lidt, de forsøger at bide over på deres comebackplade ‘Future Plans’.

Om albummet siger sangerinde og guitarist Signe Høirup Wille-Jørgensen i en pressemeddelelse: »Vi har altid været et opdelt land, men inden for de sidste to tiår har vi set, at yderpolerne er spidset til. Og at skellet imellem velfærd og fattigdom er blevet større«. Hun fortsætter: »På vores album tager vi livtag med den krigstid, vi lever i«.

Læs vores anmeldelse af albummet HER.

Hør via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. John Grant ‘Love Is Magic’

Det er otte år siden, John Grant solodebuterede med det fremragende album ‘The Queen of Denmark’. Siden har ‘Pale Green Ghosts’ (2013) og ‘Grey Tickles, Black Pressure’ (2015) skrevet sig ind i diskografien, og nu er den amerikanske sangskriver på banen med sit fjerdestudiealbum ‘Love Is Magic’, der igen balancerer intime ballader med elektroniske sager.

Læs vores anmeldelse af albummet HER.

Hør via Spotify HER eller Apple Music HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Kulør ‘Kulør 001’

Danske Courtesy er blevet en ekstremt eftertragtet dj på verdensplan, og nu lancerer hun så sit helt eget pladeselskab Kulør. Første udgivelse herfra er en compilation med ti numre fra fremstormende københavnske producere som Rune Bagge, Schacke og Sugar.

Hør albummet HER.


Det er en pakket uge – hvis du vil være helt opdateret, skal du også høre:
Parcels ‘Parcels’
Jaakko Eino Kalevi ‘Out of Touch’
Josephin Bovién ‘Caramel Babe’
St. Vincent ‘MassEducation’
Matthew Dear ‘Bunny’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af