Jorja Smith i Store Vega: Stadig en usleben diamant

Jorja Smith i Store Vega: Stadig en usleben diamant

Raketfart er måske et af de ord, der bedst beskriver Jorja Smiths karriere. Inden for blot halvandet års tid er der lykkedes hende at samle en kæmpe fanskare (der både tæller Kali Uchis og Drake), og af samme årsag var det også et udsolgt Store Vega, hun spillede for torsdag aften.

Stemningen var dog alt andet end rakethurtig, da Smith roligt indtog scenen, og med sine soulede kompositioner og fine ro leverede hun under sit første danmarksvisit en ganske overbevisende koncert. Det var et show, hvis stemning i høj grad blev defineret af Smiths overlegne vokal og et særdeles gavmildt publikum, der sang med fra allerførste nummer ‘Lost & Found’, som også åbner dette års debutalbum af samme navn.

Selv om Smith ikke på noget tidspunkt vaklede i sin vokale performance, mærkede man dog, at den unge brite endnu ikke har fundet sig helt til rette i sin scenetilstedeværelse. En lidt for reserveret attitude gjorde det en smule svært at leve sig ordentligt ind i hendes ellers smukke univers, og den nærhed og intimitet, man oplever på ‘Lost & Found’, havde lidt svært ved at komme til deres ret i koncertens første halvdel.

Først i det ottende nummer, ‘Wandering Romance’, blødte Jorja Smith op og udviste noget af den umiddelbarhed og indlevelse, hendes musik kalder på. Med The Roots og Erykah Badu-coveret af ‘Tommorow/You Got Me’ blev det især understreget, hvem Smith ser op til musikalsk, og hendes alsidige vokal kunne bestemt også følge med. Det musikalske overskud, som hendes kvindelige forbilleder besidder, har Smith dog endnu til gode – hvilket må siges at være helt fair med hendes kun 21 år.

Musikalsk overskud var der til gengæld masser af hos musikerne bag Smith, og på ‘Lifeboats’ blev det endda til en decideret lille jam-session. Herefter kastede Smith sig ud i en genistreg af et mashup af Rihannas ‘Man Down’ og Cardi B’s ‘Be Careful’, hvor hun demonstrerede sin musikalske legesyge og sin lidt flabede attitude på en måde, der gav koncerten det skub, den trængte til.

Efter godt halvanden times musik blev koncerten afsluttet af den flotte ‘Blue Lights’ og et øredøvende bifald, der blev efterfulgt af ekstranumrene ‘Don’t Watch Me Cry’, ‘Let Me Down’ og det fængende hit ‘On My Mind’. Det lykkedes til sidst Jorja Smith at træde ind i rollen som den overskudsagtige performer, man kun kan håbe på, at hun i endnu højere grad bliver i fremtiden.


Kort sagt:
Med sine soulede kompositioner og fine ro leverede Jorja Smith en ganske overbevisende koncert, men en lidt for reserveret attitude gjorde det en smule svært at leve sig ordentligt ind i hendes ellers smukke univers.

Læs interview: Jorja Smith er meget mere end en heldig Drake-duet

Jorja Smith. Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af