Denzel Currys veloplagte moshpit-koncert satte en stopper for musikkens følelser

Denzel Currys veloplagte moshpit-koncert satte en stopper for musikkens følelser

Det var muligvis året værste hiphop-dobbeltbooking. Samme decemberaften skulle Denzel Curry og Pusha-T give udsolgte koncerter i henholdsvis Lille og Store Vega. Det var den unge generation mod den gamle – og desuden to kunstnere, der har udgivet nogle af årets bedste hiphopalbum.

Denzel Currys koncert lagde stærkt ud med en total crowdpleaser af et opvarmningsshow fra den hypede rapper IDK. Det blev næsten lidt for stor en crowdpleaser. Vi kom alle så meget i gang, at Currys hårdføre Soundcloud-rap syntes som lidt af en mundfuld på afstand.

Men nuvel, Currys dj gik på scenen, tyssede kærligt på publikum, og først da alle var stille, startede tonerne af ‘Taboo’, det eponyme åbningsnummer på Currys seneste opus. Publikum gik amok, og da løb Soundcloud-rappens gudfader ind på scenen. Dette helt klassiske setup – rapper og dj – var koncertens grundlag. Der var da heller ikke brug for meget mere.

Koncerten var uden tvivl en fest. Curry osede af karisma og energi i løbet af det meste af aftenen, og musikkens bastunge beats var garant for mangt en moshpit. Han var god til at styre og kommunikere med publikum, og selv om alle stod mast, var der så mange smil i salen, at det ikke var til at tælle.

Der var dog én ting, der manglede. Noget af det, der gjorde ‘Ta13oo’ til hans hidtil bedste udgivelse: Angsten. Musikkens følelsesmæssige kompleksitet blev virkelig ikke kommunikeret særlig vellykket, når Curry rendte rundt og gik amok på scenen.

Det kom endelig helt frem til forkanten, da Curry spillede en række numre for at hylde sin afdøde ven, XXXTentacion. Publikum gik helt amok, især til ‘Look At Me!’, og mellem sangene rakte vi X’er i vejret – man kunne mærke, at Curry blev rørt.

Teknisk skal det dog siges, at Currys rapevner på intet tidspunkt haltede. Især ‘Clout Cobain’, ‘ULT’ og ‘Sirens’ lød fremragende live, også selv om sidstnævnte måtte slutte ret akavet grundet gæsterapper J.I.D’s fravær.

Selve koncerten sluttede også ret kluntet. Efter ekstranummeret ‘Vengeance’ gik han bare uden at sige et ord. Det føltes som om, den var i gang med at bygge op til noget endnu større, som måske lød mere af et finalenummer.

Men som det var, var ‘Vengeance’ nu også en ret vild, rowdy sang, der fungerede til at slutte koncerten af. Men på en måde opsummerer det valg også ret godt koncerten som helhed: Det var godt, men det kunne have været så meget større.


Kort sagt:
Den tungsindige lyrik i Denzel Currys musik kom til at træde lidt i baggrunden under hans Lille Vega-koncert. Til gengæld var der godt med moshpits, en veloplagt, teknisk kompetent rapper og en rigtig god stemning blandt publikum.

Læs også: Med Denzel Curry har Roskilde Festival booket Soundcloud-rappens godfather

Denzel Curry. Koncert. Lille Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af