Track-by-track: Pophåbet Ea Kaya gennemgår sin debut-ep ‘Fragile But Strong As Hell’

Efter en lind strøm af singler er danske Christine Kiberg aka Ea Kaya endelig klar med sin debut-ep. Seks sange, der gerne skulle cementere hendes status som et af landets største pophåb. Vi fik Kiberg til at lave en track-by-track-gennemgang, hvor hun gennemgår meningen bag hvert nummer på 'Fragile But Strong As Hell'.
Track-by-track: Pophåbet Ea Kaya gennemgår sin debut-ep ‘Fragile But Strong As Hell’
Ea Kaya.

Om ep’en som helhed

»’Fragile But Strong As Hell’ handler om den fantastisk forvirrende og uendeligt frustrerende ungdomskærlighed. Da jeg var yngre, sagde jeg til mig selv: ‘Hold da op, hvor er kærlighed besværligt. Hvad er sandsynligheden også for, at to personer kan lide hinanden lige meget på samme tid?’ De fleste af historierne på ep’en tager udgangspunkt i mine egne erfaringer. Vi følger kærligheden udenfor et forhold med dens turbulente op- og nedture, men ligeledes indenfor tryghedens rammer med en fast kæreste, hvor der opstår helt nye dilemmaer«.

1. ’4 AM’

»’4 AM’ er en drømmende, atmosfærisk ballade hanket op af en hudløst ærlig, bittersød historiefortælling. Vi befinder os i de sene nattetimer, hvor mørket bliver malet i daggryets bløde pastelfarver, og stjernerne blegner. Vi kender alle typen: X skriver aldrig til dig ædru på en eftermiddag. Du er kun spændende, når klubben lukker lørdag klokken fire om morgenen, og ingen andre er ved hans side. Du ved godt selv, at du fortjener bedre, men af en eller anden grund, åbner du gang på gang, når dørklokken ringer«.

2. ’Easy’

»’Easy’ er skrevet om at give sig selv lov til at acceptere, at et forhold godt kan være let. Jeg havde netop fået en kæreste på det tidspunkt, og jeg havde svært ved at tro på, at vi kunne have det så godt. Han var meget anderledes fra de drenge, jeg havde set førhen, og alt føltes rigtigt og naturligt. Hidtil havde følelser altid medbragt besvær, men den her gang var jeg heldig«.

3. ’Remedy’

»’Remedy’ handler om giftig kærlighed. Du møder en person, der formår at holde sammen på dig, når du er allermest nede. Han er modgiften til dit mørke, og du bliver derfor afhængig af ham. Bagsiden af et forhold som dette er, at han har en stor magt over dig, og det er farligt, hvis den falder i de forkerte hænder«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’Don’t Complicate It’

»’Don’t Complicate It’ handler om min første rigtige forelskelse. Jeg var helt forgabt i en dreng, og efter et stykke tid ville jeg egentlig gerne have ham for mig selv. Han undveg selvfølgelig alle mine hentydninger, men selv hvis han havde sagt, hvad jeg gerne ville høre, vidste jeg godt, det ville være en løgn«.

5. ’Talking’

»Personligt har jeg haft svært ved at dele mine skrøbelige sider med folk, og jeg har foretrukket at bekæmpe mine usikkerheder og problemer alene. For et års tid siden mødte jeg en person, der kom tættere på mig end nogen anden har været før. Jeg kunne ikke skjule noget som helst for ham, selv hvis jeg prøvede, og det tvang mig til at begynde at snakke om tingene. Det var jeg rigtig dårlig til, og ‘Talking’ er en forklaring på hvorfor«.

6. ’Tied Up’

»’Tied Up’ handler om at tage et skridt ad gangen og give kærligheden lov til at gro. Jeg skrev den på et tidspunkt, hvor jeg var flyvsk og uerfaren med parforhold, og det skræmte mig næsten væk at møde en person, der var så glad for mig, at det hele kun kunne gå for langsomt«.

Læs interview: Ea Kaya skriver pophits med selvsikkerhed: »Man bliver hurtigt kaldt bossy, hvis man har en mening«

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af