Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – grime-krig, r’n’b-talenter og Ariana Grandes perfekte popsang

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – grime-krig, r’n’b-talenter og Ariana Grandes perfekte popsang
Shaqdi.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Jamila Woods ‘Zora’

Den amerikanske r’n’b-sanger Jamila Woods har netop annonceret sit andet album, ‘Legacy! Legacy!’, der udkommer 10. maj. Alle sange på albummet er navngivet efter en person, Woods anser for at være inspirerende, og ‘Zora’ er navngivet efter den amerikanske forfatter og antropolog Zora Neale Hurston. Det er en stærk, kraftig r’n’b-sang, der handler om ikke at lade sig blive sat i kasser af andre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Irah ‘Unity of Gods’

Irahs drømmende popmusik har fået et snert triphop i bedste 90’er-stil på denne æteriske single, der går lige ind i sjælen. ‘Unity of Gods’ er duoens første udgivelse siden 2016, hvor de albumdebuterede med ‘Into Dimensions’. Singlen kom samtidig med, at den danske duo denne uge annoncerede, at de den 24. maj vil udgive et nyt album ved navn ‘Diamond Grid’, der forhåbentlig vil byde på mere fra samme svævende skuffe.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Shaqdi ‘Daydreaming’

Shaqdi er en spirende svensk musiker, men hvis man ikke lige vidste det, kunne man sagtens tro, at hun var amerikaner. Hun befinder sig i grænselandet mellem drømmende r’n’b og blid, melodisk hiphop. Med en varm bas, en let psykedelisk guitar og en blød stemme er ‘Daydreaming’ en sang, der tydeligt viser, at der er grund til at holde øje med Shaqdi i fremtiden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Zsela ‘Noise’

Zselas unikke stemme er det første, der stikker ud på hendes debutsingle ‘Noise’, men med tiden viser nummeret, at det har meget mere at byde på. Langsomt bliver vi lukket ind i den amerikanske sangers melankolske univers, og stemningen bliver virkelig intim. Det er en vovet måde at debutere, og Zsela lover, at hun har sin første ep på vej, hvorpå ‘Noise’ også vil optræde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Fredo feat. Dave ‘All I Ever Wanted’

London-rapperen Dave er stærk med sine features for tiden. I starten af året gæstede han Headie Ones ’18Hunna’, og denne uge gæster han ‘All I Ever Wanted’ af sin byfælle Fredo. Sangen har et sprødt beat, der blander elementer fra trap og grime, og de to rappere får det bedste ud af hinanden. Især Dave har fat i nogle helt vilde ordspil, såsom »I give a peng girl aubergine / pray an egg don’t plant in her ovaries«. Sangen stammer fra Fredos nye album ‘Third Avenue’, og hvis sangen frister, byder albummet på mere af samme skuffe.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. King Gizzard & The Lizard Wizard ‘Cyboogie’

Efter et travlt 2017 med hele fem album, var de gakkede australiere i King Gizzard & The Lizard Wizard forholdsvis stille sidste år. Nu er den psykedeliske garagerockgruppe dog tilbage, og det er de med den groovy, catchy og vidunderligt cheesy sang ‘Cyboogie’. Singlen har fået følgeskab af en dejligt kitschet retro-science fiction-musikvideo instrueret af Jason Galea.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Skepta ‘Wish You Were Here’

Der er beef i gang på den britiske grime-scene. Grime-gudfaderen Wiley dissede i november veteranen Dizzee Rascal og superstjernen Skepta. Denne uge svarede Skepta igen, og han går hårdt til den med ‘Wish You Were Here’. Her anklager Skepta Wiley for at have det hele i munden og for at være for kujonagtig til at håndtere den beef, han selv startede – blandt andet på baggrund af, at Wiley inviterede Skepta til en fest, hvor Wiley selv undlod at møde op.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Kå ‘7-Up’

Den danske rapper har stadig ikke udgivet et album, men han fortsætter sin solide strøm af singler med ‘7-Up’. Strygere danner fundamentet for et abstrakt, bouncy beat, og Kå rapper køligt og livsbekræftende om, at det nok skal ende godt, uanset hvad der sker.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. When Saints Go Machine ‘So Deep’

When Saints Go Machine fortsætter de æteriske lydeksperimenter fra sidste års udfordrende ‘It’s a Mad Love’-ep. Men selv om ‘So Deep’ atter leger med vilde elektroniske klangflader, er sangskrivningen både mere umiddelbar og spiselig, end materialet fra sidste år var. Sangen kommer sandsynligvis til at figurere på gruppens kommende album, som visse fans tidligere på måneden fik en smagsprøve på, da gruppen spillede nyt materiale til to koncerter med Copenhagen Phil.

10. Ariana Grande ‘Bad Idea’

Ariana Grande har netop udgivet albummet ‘Thank U, Next’, og et af højdepunkterne på tracklisten er den vanvittigt catchy ‘Bad Idea’, hvor et knasende guitarriff og et gennemført, let trappet beat skaber en lyd, der på en gang er forfriskende og oplagt for Grandes vokal. Nummeret byder foruden flotte omkvæd og vers på en del overraskelser, såsom et par strygercrescendoer og en længere outro med en forvrænget vokal, der leder tankerne over mod Kanye West-nyklassikeren ‘Runaway’.

Hør sangen på Spotify HER.

Læs også: Vores førstehåndsindtryk af Ariana Grandes ‘Thank U, Next’ – sang for sang

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af