Track-by-track: Kenton Slash Demon gennemgår deres nye ep ‘Oli’

Track-by-track: Kenton Slash Demon gennemgår deres nye ep ‘Oli’
Kenton Slash Demon. (Foto: Olivia Danielsson)

De fleste kender måske bedst Jonas Kenton og Silas Moldenhawer fra When Saints Go Machine, men makkerparret har faktisk været i gang endnu længere med Kenton Slash Demon.

Siden 2006 har duoen udgivet idiosynkratisk og ofte ekstremt uimodståelig housemusik startende med ‘Big Mama’s Runway’-ep’en over ‘Sun’/’Matter’/’Daemon’-æraen i 2010-2011 til 2016’s ‘Peace’, som vi kårede til dét års sjettebedste danske sang. Undervejs har de dj’et og spillet live til så mange fester, at det er umuligt at holde tal på.

Siden ‘Peace’ har man dog ikke hørt så meget fra Kenton Slash Demon, som nu bryder næsten tre års stilhed med deres nye ep ‘Oli’, som de selv beskriver som »en slags ​syntetisk plantemusik til dansegulvet​«. Musik lavet ud fra et tema om »mødet mellem naturen og noget højteknologisk eller fremmed«.

Vi fik de to producere, musikere og dj’s til at gennemgå de tre numre på ‘Oli’ – hvis du vil opleve dem og de nye numre live, så spiller Kenton Slash Demon 4. maj i DR Koncerthusets Studie 2.

‘Oli’

Hvad er I gået efter musikalsk på dette nummer?
»Med ’Oli’ er vi gået efter et musikalsk udtryk, der delvist skulle lyde som om det kom inde fra den dybe jungle og delvist som noget fra det ydre rum. Vi har forsøgt at give hovedelementerne en behandling, der lyder som om de var smurt ind i kromfarvet maling«.

Hvilke rammer er ideelle er høre nummeret i?
»Det er måske ikke et ideelt peaktime klubtrack, men tidligt på aftenen ville det måske kunne fungere. Vi ender tit med at lave numre, der bevæger sig mellem at være et ’lytte’-nummer og noget, der egner sig til at blive spillet på klubben. Det her er præcist sådan et nummer, synes vi«.

‘Tik-Tik’

Hvad er I gået efter musikalsk på dette nummer?
»Det gennemgående tema på ep’en er mødet mellem naturen og noget højteknologisk eller fremmed. ‘Tik-Tik’ har en stammeagtig følelse over sig, selv om lydvalget har et syntetisk udtryk – især alt det som ligger i de høje frekvenser i nummeret. Vi forsøgte at simulere lyden af mekaniske fluer og skabe en fløjtelyd, som har en glasagtig tekstur«.

Hvilke rammer er ideelle er høre nummeret i?
»Vi har allerede spillet det en del ude, og vi synes, at det fungerer ret godt, selv om der er nogle lidt underlige breaks rundt omkring i nummeret«.

‘Lara’

Hvad er I gået efter musikalsk på dette nummer?
»Vi holder meget af musik, der er repetitivt og decideret kompromisløst i sit udtryk, men vi har bare aldrig selv været særlig gode til at lave den slags numre. I ‘Lara’ synes vi, at det lykkedes. Arpeggio’en, som løber igennem hele nummeret, er faktisk nogle optagelser, vi selv har lavet af en strygertrio. Men de er optaget igennem forskellige effekter, så udtrykket er ændret markant, men stadig med en akustisk klang. Der var faktisk et gennemgående element mere i nummeret, men efter vi havde lavet nummeret færdigt, spillede vi det for vores gode ven Kasper Marott. Han kunne ikke lide elementet, og så vi tog det ud«.

Hvilke rammer er ideelle er høre nummeret i?
»Det fungerer dejligt til alt slags workout«.

Læs anmeldelse: Kenton Slash Demon ‘Oli’

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af