Lukas Graham kommer Amalie Have til undsætning – Kirsten Birgit melder sig på banen

Lukas Graham kommer Amalie Have til undsætning – Kirsten Birgit melder sig på banen
Lukas Graham i Royal Arena. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

De seneste måneder har ‘Den Korte Radioavis’ bedrevet satire på Amalie Haves bekostning. Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm har lagt en række beskeder på Haves telefonsvarer og heri gjort det til sin mission at udstille en dobbeltmoral i debattørens virke.

Amalie Have fik i slutningen af februar øget opmærksomhed, da hun via en internetkampagne direkte rettet mod Lukas Graham fik de danske popstjerner til at fjerne et cover, de havde lavet af den voldsanklagede, afdøde rapper XXXTentacion. ‘Den Korte Radioavis’ granskede herefter Amalie Haves egne Spotify-playlister og fandt her masser af artister, der altså også havde en problematisk eller kriminel fortid.

Situationen tog forleden en opsigsvækkende drejning, da Amnesty International, som har arbejdet sammen med Amalie Have om en voldtægtsrapport, ville have Radio24Syv til at trække satiren tilbage.

»Chikanen har blandt andet resulteret i, at Amalie Have har fået tilsendt trusler og hadbeskeder. De mange henvendelser har haft voldsomme følelsesmæssige konsekvenser for Amalie Have«, lød det blandt andet fra Amnesty i en pressemeddelelse. Radio24Syv har pure afvist at trække satiren tilbage.

Nu har Lukas Graham-frontmand Lukas Forchhammer så meldt sig på banen i debatten via Twitter.

»Og så stopper vi lige internet mobningen af Amalia Have«, skriver Forchhammer, og han er i det hele taget ikke bleg for at diskutere og italesætte sine holdninger på det sociale medie.

Sangeren gør det af flere omgang klart, at han ikke er ude med riven efter ‘Den Korte Radioavis’ og selve satiren, men at han fordømmer den efterfølgende hetz og de trusler, Amalie Have er blevet udsat for i kølvandet på indslagene.

Forchammers indlæg på Twitter har dog også vækket Kirsten Birgit til live.

»Hvor er du modig at være imod trusler, Lukas! Bravo«, skriver radiopersonligheden (fornemmer man lidt ironi?) efterfulgt af: »Som sædvanligt har du ikke forstået en skid af noget som helst«.

Læs også: Amnesty, træd varsomt: Angrebet på ’Den Korte Radioavis’-satire er pinligt

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af