Michael Jacksons streaming-tal stiger i kølvandet på ’Leaving Neverland’

Michael Jacksons streaming-tal stiger i kølvandet på ’Leaving Neverland’
Michael Jackson

Michael Jacksons eftermæle fik (yderligere) alvorlige knubs, da dokumentaren ’Leaving Neverland’ tidligere på måneden blev sendt via HBO (samt efterfølgende under danske himmelstrøg på DR, hvor den endnu kan streames). Flere forskellige medier har efterfølgende taget stilling til deres behandling af Jackson i offentligheden, heriblandt en række radiostationer, der har meldt ud, at de ikke længere smider Jackson i æteren – og ’The Simpsons’-skaberne, der netop har slettet et Jackson-gæstet afsnit endegyldigt fra deres bagkatalog.

Alligevel har der i kølvandet på premieren på den kontroversielle dokumentar vist sig et opsving i efterspørgslen på Michael Jackson til øregangene. Ifølge Billboard (via Nielsens dataindsamling) er salget af The Jackson 5 og Michael Jacksons musik steget med ti procent siden dokumentarens premiere. Afspilninger på diverse streamingtjenester og on demand audio- og video-streams er steget med seks procent.

I dagene, hvor ’Leaving Neverland’ blev vist på HBO, faldt Michael Jackson-rotationerne i radiosfæren til gengæld med 13 procent.

Stigningen i streaming følger samme mønster, man kunne erfare, da dokumentaren ’Surviving R. Kelly’, der stiller skarpt på overgrebsanklagerne mod R. Kelly, fik premiere. Her steg Kellys streaming-tal med hele 16 procent ifølge Hypebeast.

Læs også: ‘Leaving Neverland’-instruktør i Danmark svarer på kritik: »Det er alt sammen løgne«

Læs også: Vi har set Michael Jackson-filmen ’Leaving Neverland’ og undersøgt sagen selv – her er vores vurdering

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af