Hold øje med Lil West: Den mest internetagtige rapper, du har hørt længe

Selv om han på overfladen ligner bare endnu en Soundcloud-rapper, er Lil West en af tidens mest spændende og nyskabende kunstnere. Han går nemlig sine helt egne veje.
Hold øje med Lil West: Den mest internetagtige rapper, du har hørt længe
Lil West.

Come on. Ikke flere ’Lil’ er nu…

Det er rigtigt, at der har været en del unge rappere, der har kaldt sig noget med Lil og lavet det, man nok vil kalde Soundcloud-rap. Og jo, den bølge er nok snart ovre. Men Lil West er altså noget helt andet. Selv om han hedder Lil, og selv om han er vokset op og skabt på internettet.

Hmm… Hvorfor er han anderledes?

For det første kommer Lil West fra en lille, kedelig by (Bridgeville) i en lille stat (Delaware), og så går han sine helt egne veje uafhængigt af tidens trends og bølger. Internettet er hans egentlige hjem, og han har fangearmene ude i diverse musikalske afkroge – selvfølgelig rap, men også metal og EDM. Og så arbejder han sammen med spændende navne fra den noget spraglede post-Soundcloudrap-scene (!), blandt andet producerduoen Take A Daytrip og emorapperen Nothing,Nowhere.

Selv om man skulle tro, at Lil West bare var ’endnu en’, er han altså noget nyt og mere mærkeligt – på en god måde. Han synger nærmest mere end han rapper, og trods sine kun 20 år har han en letgenkendelig og moden vokal, som han ikke er bange for at eksperimentere med. Og så tager han nogle chancer med de beats, han vælger.

Men der er jo masser, der synger autotunede emomelodier over skøre beats? Er det her noget specielt?

Well, ja… Lil West har dekonstrueret rapgenren og bruger den mest af alt som en ramme til at blande alle mulige forskellige udtryk og skabe sin egen meget internet-agtige lyd. Hans mixtape ’LW17’ musikken på hans Soundcloud stikker i 100 forskellige retninger og lyder til tider ret skørt, men samtidig er det tydeligt, at det på en eller anden måde alt sammen kommer fra samme sted.

Selv om hans nyeste ep ‘Vex Part 1’ er mere rendyrket hiphop, er der klare spor af den noget eklektiske og spraglede baggrund og de mange inspirationskilder. Og så er Lil West altså ekstremt dygtig til at ramme den melankolske og tilbagelænede stil, uden at der går for meget emo og Juice WRLD i den.

Okay, det fortjener en chance. Hvor kan man finde mere?

Som sagt er hans Soundcloud et fantastisk sted at gå på eventyr, og der ligger en del gammelt materiale. Det er ikke alt sammen lige godt, men det er også en del af charmen, at man selv skal finde rundt i, hvad Lil West er, for han har i hvert fald ikke tænkt sig at sætte sig selv i bås.

Udover det er der som sagt lige kommet en ny ep, som også er ude på de gængse streamingtjenester. Han skulle have mere materiale på vej senere i år.

Læs også: Hold øje med Lil Halima: Norske kærlighedssange i amerikansk r’n’b-indpakning

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af