»Another one!«: Her er de 10 vigtigste DJ Khaled-memes og catchphrases

DJ Khaled udgav i fredags sit 11. studiealbum, det stjernespækkede 'Father of Asahd'. I den anledning har vi samlet de ti sjoveste og mest essentielle memes og catchphrases fra Snapchat-kongen.
»Another one!«: Her er de 10 vigtigste DJ Khaled-memes og catchphrases
DJ Khaled. (Foto: Michael Loccisano/Getty Images for MTV)

Alt ved DJ Khaleds nye album ‘Father of Asahd’ er skørt: Sønnen Asahd (som ophøjes af farmand til en slags halvgud) er både fokus for titel og albumcover, musikvideoerne er over the top, og udgivelsesdatoen afslørede han dækket af slim.

Den tidligere radiovært og selvudnævnte mogul er i sandhed et levende meme. Men har man fulgt lidt med, vil man nok for længst være kommet til den konklusion, at DJ Khaled trods sin til tider direkte rablende persona ikke er dum overhovedet – han er snarere genial end gal. Eller måske i virkeligheden en kompleks blanding af de to.

For udskejelserne via Snapchat, memes og de gakkede catchphrases har selvfølgelig en vigtig PR-funktion, og der går formentlig noget planlægning og arbejde i at finde på det næste skøre indslag, der kan underholde fanbasen og måske gå viralt.

Khaled fandt endda ret tidligt ud af at bruge sin personlighed til at reklamere for produkter. I lang tid var det Chiroc-vodka (»Celebrate success…«), og på det seneste har Rick Ross’ skægoliemærke jævnligt været fokus for fjollede videoer. En sjov excentricitet er blevet til et fuldstændig genialt og originalt marketingkoncept.

I anledning af ’Father of Asahd’ bringer vi her ti nedslag i DJ Khaleds meme-karriere – fra de gyldne Snapchat-dage til de seneste nye catchphrases.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. »ANOTHER ONE!«

DJ Khaleds nok mest kendte catchphrase er også en af de lidt ældre og måske den, der for alvor satte gang i hans popularitet på internettet. Det hele startede med musikvideoen til tracket ‘How Many Times’ fra 2015. Som en del af en generelt forfærdelig intro beder Khaled om et kys fra en pæn dame – og så et til, og så et til… Yeah. Men trods den vamle oprindelse må man da have respekt for, at det har været hans faste catchphrase siden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Jetski-sagaen

Nogle vil sige, at DJ Khaled allerede peakede her. I de tidlige Snapchat-dage kunne man hver morgen vågne op og regne med, at der nok lå en ny kavalkade af snaps klar med Khaled, der råbte »WOOOOOO!«, mens han stod på jetski i vandet ved Miami.

Men jetski-videoerne var ikke bare sjov og spas – det var eventyr, som Khaled tog os med på. Han kom ofte i problemer, og en hyppig stopklods blev kystvagten, som ikke altid var glade for Khaleds fræsen rundt. Men det mest notoriske øjeblik var, da han på dramatisk vis for vild om natten og bad sine Snapchat-følgere ringe efter hjælp.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. »LIOOON!«

Endnu en snap-række, man med sikkerhed kunne forvente hver eneste morgen, var Khaleds daglige, solbeskinnede gåtur i haven tilhørende hans sikkert usvigeligt dyre hus. Her var en række faste elementer og ritualer: Blomsterne blev kærtegnet og fik et »I love you…« med på vejen, Vorherre blev takket for det flotte vejr med et »all praise to the most high«, og en stor stenstøtte af en løve blev mødt med et simpelt »LIOOON!« Løven var så stort et hit, at han smed en ægte, kæmpestor hanløve på coveret af ‘Major Key’-albummet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. »You played yourself«

DJ Khaled er ekspert i alt, der har at gøre med at træffe de rigtige valg og undgå at blive til grin. Derfor har han utallige gange terpet de gyldne ord for os: »Don’t play yourself!« Men lykkes det ikke, og du kommer til at »play yourself«, må du lægge øre til et dømmende »you played yourself…« Den her er god, fordi den er anvendelig hver gang, du gerne vil sætte en tyk streg under, at din ven har dummet sig i en diskussion eller truffet et valg, der viste sig at være helt galt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. »They…«

Det er et klassisk hiphopkliché at affyre skud mod alle de skide haters derude, gerne med en vis overdrivelse af antallet af dem. DJ Khaled tog det til et nyt niveau, da han begyndte at prædike imod »they«. Altså ‘de der’, som vagt eksisterer et eller andet sted derude, og som bruger hver vågen time på at forpurre selv de mindste aspekter af dit liv. Du må ikke lade DEM stoppe dig i noget som helst. Der er selvfølgelig et grundlæggende godt budskab om ikke at lade sig påvirke af negative personer, men lidt latterligt er det stadig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. »Major key alert!«

Skulle man tro DJ Khaled, går vejen til stjernestatus, millioner af dollars og store mansions gennem umiddelbart små bedrifter som at få en manicure, gå i bad og have mange puder i sin seng. Dette er et af Khaleds mest populære udtryk, og det er også ganske anvendeligt i det daglige liv, når du ikke kan understrege nok, hvor essentielt det, du lige gjorde, spiste eller købte, er, uanset hvor lille en ting det måtte være. Et pizza slice efter byen er klart en ‘major key’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. »Fan luv!«

Vilde scener udspiller sig, så snart DJ Khaled viser sit ansigt i offentligheden. Mængden af skrigende og frådende fans, der i ekstatisk vildelse omringer mogulen giver mindelser til Michael Jackson, der dårligt kunne forlade sit hjem. Forskellen er selvfølelig, at ingen her er kommet, fordi de elsker Khaleds musik, men fordi de gerne vil optage videoer af social media-fænomenet og omvendt medvirke på hans »fan luv!«-snaphistorier. Når han ikke skal bruge materiale til Snapchat, virker han dog ret ligeglad med fansene.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. »Perhapsss…«

Da Khaled blev far til sønnen Asahd, spillede han i sit hidtil mest selvoptagede øjeblik sin egen single ‘I Got the Keys’ under fødslen, som han naturligvis snappede. Dette var kun starten på lille Asahds ufrivillige deltagen i meme-cirkusset. Siden har han været jævnlig fokus for videoer, blandt andet fordi Khaled hurtigt fandt ud af, at knægten fandt det morsomt, når farmand sagde »perhaps« på en sjov måde. Udtrykket fik sit eget liv og akkompagnerede gerne et måltid eller en drink – »Perhapsss some wine?«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. »Un, un, unbelievable!«

På et eller andet tidspunkt begyndte det at blive tydeligt, at Khaled nu bare jævnligt finder på nye åndssvage ting for the fuck of it – enten sidder de fast eller også ryger de i glemmebogen. Den var der allerede lidt med »perhaps«, men det udtryk havde i det mindste en oprindelse i Asahds fornøjelse over ordet. Den her kom i sandhed ud af det blå og uden nogen bagvedliggende mening. Men på en eller anden måde viser det vel, at han bare har talent for at være sjov.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af DJ KHALED (@djkhaled) den

10. »I CALL IT A CHANDELIER!«

Den her er lidt i tråd med ovenstående. Et af Khaleds nyeste og mest bizarre påfund, som giver meget lidt mening. I en række totalt opstillede videoer spørger folk, hvad det dog er, han har på håndleddet (det er et latterligt flashy diamantur), hvortil han med et helt forvrænget ansigtsudtryk råber »I CALL IT A CHANDELIER!« Altså… en lysekrone? Fordi diamanterne skinner? Det er så latterligt og åndssvagt, at det er sjovt.

Læs anmeldelse: DJ Khaled får ikke noget meningsfuldt ud af den stjernebesatte gæsteliste på ‘Father of Asahd’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af