Distortion: Her er de fedeste gadefester på Nørrebro

På onsdag går det løs. Vi guider til der, hvor det går ned, når Distortion rammer Nørrebro.
Distortion: Her er de fedeste gadefester på Nørrebro
Distortion, 2018. (Foto: Sophus Wolf/Soundvenue)

Gadefesterne til årets Distortion er ikke bare en gentagelse af 2018. Festivalen har nemlig ændret lidt i konceptet, så selve festen bliver koncentreret omkring en mindre (end tidligere) række scener, hvor der er gjort mere ud af lyden, musikken og muligheden for at slå sig løs uden alt for mange klager fra naboerne.

De her scener hedder music stages, og dem er der 11 af henholdsvis onsdag og torsdag. Hertil er der så en række mindre arrangementer kaldet street events, hvor der måske er lidt mindre fokus på den grænseløse hedonisme og lidt mere øje for de skøre, skæve ideer – dem er der 16-20 af i hvert brokvarter.

Vi har plukket lidt af det hele, når vi her guider til de bedste gadefester onsdag på Nørrebro.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vi starter med nogle af de helt store fester, og her er det umuligt at komme uden om Kulturen x Unidentified, som rammer Blegdamsvej. Dén lokation er kendt for mange gæster og overdådige scener, og sådan en bliver der også brug for til det lineup, der diskes op med her: En lang række lokale navne som Lillebittebock, Emil Kruse, Icekiid, K-phax og Baby Bino skal nok få fyret op, men som noget ekstraordinært byder denne scene også på to af tidens største internationale raptalenter i form af britiske, albumaktuelle Slowthai og amerikanske Tierra Whack.

Lige rundt om hjørnet på Guldbergsgade står Rust endnu engang klar, og her kan man blandt andet slå sig løs til Nonsens samt liveoptrædener fra Shambs & Farli og Jonah Wright. Nede på Nørrebrogade inviterer Rope of Dope for fjerde år i træk til Distortion-fest, og også her er der et langt lineup, hvor man blandt andet finder Omar, Nonsens, Nicki Pooyandeh, Eebz og Yakuza.

Ovenstående fester har alle et relativt stort fokus på hiphop, men skal det være mere elektronisk, så husk, at du altid kan stole på Namunel: Seks timers techno i Elmegade – igen-igen.

Ét andet navn, man også altid kan stole på, er Coma Club – hvad enten det drejer sig om ekstravagante udklædningsfester eller disco og house langs den gule kirkegårdsmur på Nørrebro, når klokken ringer Distortion. I år står de rutinerede festfolk endnu engang troligt klar med et program bestående af Baime, DJ Divo og selvfølgelig Kenneth Bager.

Skal det være lidt mere eksperimenterende, så tjek musikkollektivet Sjak.waw ud – her spiller blandt andre Lille Høg og Shambs + 912 – eller prøv kræfter med Silent Disco, hvor alle altså danser rundt med store hørebøffer på. Det foregår på Sankt Hans Torv, og så kan man jo også skrue lige så højt op man vil uden at bekymre sig om naboerne.

Mens mange af Distortions gadefester fokuserer på hiphop og elektronisk musik, står The Mudhoney igen klar med et lille block party, hvor der er fokus på live-musik: Her spiller blandt andre D/Troit og Luster.

La Neta Latin Fiesta lover salsa, reggaeton og latin i lange baner, og så er det jo også onsdag, at Kontrolleret Kaos holder gigantisk psytrance-fest på Rådhuspladsen. Ja ja, det er ikke på Nørrebro, men det er jo om onsdagen, så hermed en plads i guiden (vores mand i felten havde et brag til arrangørernes 2018-fest).

Direkte Facebook-links til vores Nørrebro-anbefalinger:
Kulturen x Unidentified (Blegdamsvej 28)
Rust Street Party (Guldbergsgade 8)
Rope of Dope x Mät (Nørrebrogade 85-95)
Coma Club x Yellow (Peter Fabers Gade 4-6)
Namunel (Elmegade)
Sjak.waw (Nørrebrogade 70)
Silent Disco (Sankt Hans Torv)
The Mudhoney Distortion Block Party part II (Guldbergsgade 22)
La Neta Latin Fiesta (Nørrebrogade 29)
Kontrolleret Kaos (Rådhuspladsen)

Læs også: Distortion hylder Master Fatman med storslået happening under gadefesten på Nørrebro

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af